Jan Rezab: Facebook takipçilerinize ilk 10 dakika içinde cevap verin [Leweb London]

Jan Rezab: Facebook takipçilerinize ilk 10 dakika içinde cevap verin [Leweb London]

Bugün paralel oturumlarla devam eden Leweb London'da sahne alan konuşmacılardan biri de Socialbakers CEO'su Jan Rezab idi. Türkiye'ye de Webrazzi Summit için 2. kez gelen Rezab, markaların Facebook üzerinde nasıl davranmaları gerektiği üzerine bir sunum yaptı.

Rezab'ın "Socially Devoted" başlığını taşıyan sunumu markaları sosyal medyada kullanıcılarına karşı daha özverili ve dışadönük olmaya teşvik ediciydi. Facebook'taki küresel marka sayfalarının 1/4'inin sayfalarının takipçilerine kapalı olmasını eleştiren Rezab bu konuıda başarılı ve başarısız örnekleri paylaştı.

Karşılıklı iletişimin ilk basamaklarından bahsederek sunumuna başlayan Rezab, genel olarak IVR (Interactive voice response, interaktif sesli yanıt) sistemleri gibi otomatik konuşmaların kullanıcılar için bir şey ifade etmeyeceğini anlattı. Facebook'ta birebir iletişimin önemine dikkat çekti.

Rezab'ın anlattıklarına göre, markalar Facebook'taki duvarlarını kullanıcılarına açık tutmalı. Kullanıcılardan gelen soruların en az yüzde 65- 75'ine 'gecikmeden' cevap vermeli. İlk 10 dakikada kullanıcılara cevap vermek açısından kritik önem taşıyor. (Rezab kendilerinin kullanıcı sorularının yüzde 50'sine cevap verdiklerini de gösterdi.)

Kullanıcılara sorularının yüzde 70'inin cevaplanmadığını söyleyen Jan Rezab bunu kaybedilen para olarak gördüğünü söyledi. Bu konuda hassas olan markaların da bu kaybı yaşamayacağını dile getirdi.

Türkiye'de bu konuda başarılı örneklerin olduğuna da değinen Rezap kullanıcılarına en iyi dönüş yapan endüstrileri de telekomünikasyon, havayolları, finans vs. şeklinde sıraladı. Kullanıcılarına Facebook'ta cevap dönme açısından en güçlü şirketler sıralamasında ise bilindik markalardan Acer'ı (Endonezya), en zayıf şirketler sıralamasında ise Ebay ve Blackberry'e yer verdi.

Jan Rezab, sunumunda paylaştığı bilgilerin bir kısmını SocialBakers bloguna da ekledi. Dilerseniz göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.