Microsoft Bing Bar İle Internet Explorer'ı Sosyalleştiriyor

Microsoft Bing Bar İle Internet Explorer'ı Sosyalleştiriyor

Bing Bar - Internet ExplorerFacebook'un interneti daha açık ve birbiriyle daha içiçe bir dünya haline getirmeye çalışması, Microsoft'u da sosyal değişikliklere götürüyor. Microsoft, Internet Explorer için geliştirdiği yeni Bing Bar ile hem günlük servislere erişimi kolaylaştırıyor hem de sosyal etkileşimi ön plana çıkarıyor.

Google'ın arama sonuçlarına kattığı sosyal yeniliklere karşılık Bing arama sonuçlarını Facebook'un açık platformu ile destekleyen Microsoft, şimdi de Bing Bar ile Facebook'a erişimi Internet Explorer'ın içinde sunuyor.

Bing Bar ile haberler, hava durumu, harita/mekan, borsa hareketleri, sinemalar, oyunlar ve videolara erişim tek noktada toplanıyor. Orta alanda Bing arama çubuğu yer alan araç çubuğunun solunda eposta ve Facebook butonu bulunuyor.

Bing Bar

Bing Bar Facebook

Eposta ve Facebook bildirimlerinin görüntülendiği araç çubuğu üzerinden Faceboook'ta durum güncellemesi yapılabiliyor, bildirimler ve mesajlar kontrol edilebiliyor. Facebook'ta yapılan paylaşımları beğenmek de Bing Bar ile mümkün ama daha fazlası için Facebook'a geçiş yapmak gerekiyor.

Farklı bir işlevi olan Get Rewarded ise Bing kullanıcılarına aktivitelerine krediler üzerinden çeşitli ödüller kazandırıyor. Kazanılan kredilerle kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağış da yapılabilior. Google'ın yardım amaçlı eklentisi Chrome for a Cause'ı hatırlatan sistem, Microsoft tarafından farklı bir şekilde kullanılmış gibi görülüyor.

Windows 7, Windows Vista, Windows XP (SP3) işletim sistemlerinde Internet Explorer 7 ve üzeri tarayıcılarda kullanılabilen Bing Bar, Windows masaüstü uygulamalarının Internet Explorer uyarlanması olarak kabul edilebilir. Tabi Facebook aracı ile kullanıcıların sürekli bir sosyal ağ etkisinde bırakılması konuyu daha ileri bir boyuta taşıyor.

Microsoft'un Facebook ile yaşayacağı dönüşüme de sanırım bu yıl daha fazla yer ayıracağız. Internet Explorer kullanıcılarının Bing Bar'a nasıl tepki vereceğini de önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bing Bar'ın detaylı tanıtımına Bing Blog'da bulabilir, eğer Internet Explorer kullanıyorsanız Bing Bar'ı şuradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.