Fizy'ye sesli arama geldi

Fizy'de değişim devam ediyor. Online müzik servisindeki bu sefer ki yenilik, sesli arama özelliği oldu.

Sesli komut sistemi, arama çubuğunun sağ tarafına yerleştirilen mikrofon simgesiyle çalışıyor. Mikrofon simgesine bastıktan sonra 'şimdi konuşun' yazısıyla beraber sesli komut sistemi kullanılıyor.

Aldığımız bilgilere göre sistem Türkçe müzik parçaları için uyumlu hale getirilmiş durumda. Bu yüzden Türkçe müzik parçası adlarında daha etkili kullanılabiliyor. Ancak yaptığımız testlerde sistemin yabancı müzik parçalarına olan uyumunun hiç de fena olmadığını görüyoruz.

Siteye giriş yapıldığında sesli komut sisteminin bir reklam kampanyası dahilinde kullanıldığını görebilirsiniz. Reklamz tarafından Ford Fiesta'nın kampanyası için projelendirilen sesli komut özelliği kampanya sonrasında da aktif olarak kullanılmaya devam edilecek.

Sesli komut sistemini kullanabilmek için bilgisayarınızda Google'ın internet tarayıcısı Chrome olması gerekiyor. Aldığımız bilgilere göre kısa bir zaman sonra İnternet Explorer ve Firefox tarayıcılarında da sesli komut sistemi kullanılabilecek.

Fizy kullanıcılarına farklı bir deneyim sunan sesli arama özelliği değerli bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Öte yanda sistemin bir reklam kampanyası ile birlikte kullanıma açılması Fizy'nin reklam modellerine uyumluluğunu da bir kez daha gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.