Türkiye’nin harita içeriği üreten ve harita ile ilgili yazılımlar geliştiren teknoloji markası INFOTECH, geçtiğimiz dönemde uygulama geliştiren ekipler için önemli bir hizmetini dışarıya açtı.
Location Box adıyla anılan hizmet, kurumsal ve bireysel uygulamalarda zengin içeriklerin dahil olduğu harita tabanlı yazılım servislerini kullanmanızı sağlıyor.
Konusunda 20 yıllık bir tecrübe sahibi olan INFOTECH hakkında biraz daha bilgi vermek gerekirse dünyanın en büyük harita üretici firması olarak gösterilen ve kısa süre önce Apple ile de anlaşan TomTom’un, Türkiye haritalarını üreten iş ortağı olduğunu söyleyebiliriz. Bu işbirliğyle TomTom’un diğer ülkelere ait haritaları da LocationBox içinde kullanılabiliyor ve üretilen yerli içeriklerle dikkat çekici bir hizmet ortaya çıkıyor.
Gelişmiş ürünler ve 610 bin işyeri bilgisi
Bulut bilişim yaklaşımı ile işletilen LocationBox, dünyada genel kullanımda olan Global Harita Platformları’nın sağladığı özelliklerden (caddeleri ve sokakları da görebildiğiniz detaylı haritalar, adres ve koordinat tanımlama, haritalar üzerinde POI’ler, kamu binalarını gösterimi, rota çizimi vs.) daha fazlasını sunuyor.
LocationBox haritaları üzerinde renkli analizlerin gösterimi, rota hesaplaması, gelişmiş yol, adres ve 420 kategori altında 610.000 adet işyeri (POI) bilgisine ulaşmak mümkün. Ayrıca 300 kadar 3 boyutlu iş yeri bilgisi de bulunuyor.
Global Harita Platformlarına ek olarak Türkiye’nin 1000 markasının tüm POI’leri kurumların (bankalar, akaryakıt istasyonları, perakende zincirleri vb.) logoları ile birlikte yer alıyor. Nöbetçi eczane bilgileri, Türkiye’nin tüm şehirlerinin, ana arterlerinin ve önemli sokaklarının anlık trafik bilgisi, kurumlar için TÜİK’in yayınladığı mahalle veya ilçe detayındaki istatistikler de LoxationBox ile kullanıma sunuluyor.
Özel sorgulara cevaplar
LocationBox ile son kullanıcıya yönelik tarafta elektronik eşya, kozmetik, restoran, kafe, market gibi iş yerlerinin kampanyalarının haritalar üzerinde gösterildiği ve mesafeye göre sorgulandığı özel arayüzler yer alıyor.
Haritadaki bir noktanın etrafındaki POI’ler (ilgi noktaları) de kullanıcılar tarafından sorgulanabiliyor. LocationBox'ı bize anlatan Atalay Taşkoparan, harita üzerinde "benim şubemin 500 m. etrafında kaç rakip şube var?" gibi özel sorulara cevap bulunabiliyor.
Kurumsal açıdan özel
LocationBox'ı son kullanıcıya yönelik bir hizmette değerlendirmek pekala mümkün ama kurumsal tarafa sunulan ayrıcalıklar da bu alanda iş yapanların ilgisini çekebilir.
Dağıtım araçlarının verimlilik artışını sağlayan çok noktalı Rota Optimizasyonu (traveling salesman) servisi, ERP ve Karar Destek Sistemleri’nde kullanılmak üzere geliştirilmiş, harita bazlı rapor görsellerinin oluşturulmasını sağlayan servislere LocationBox ile ulaşılabiliyor.
Yine Türkiye’nin büyük şehirlerinin (deprem riskinin hesaplanmasında kullanılan) zemin etüdleriyle Türkiye’nin kendine özel olan adres yapısını çözen bir algoritmaya ve tüm Türkiye’nin adres veritabanına da ulaşabiliyorsunuz.
Ücretsiz kullanım
LocationBox Servisleri'nin uygulama geliştiriciler için ücretsiz olarak sunuluyor. Kişiselleştirebileceğiniz haritalarla son kullanıcıya dönük bir hizmet geliştirebileceğiniz gibi kurumsal tarafa dönük rakip analizleri çıkarabileceğiniz bir hizmet de geliştirebilirsiniz.
iPhone ve Android’te geliştirilen uygulamalarda, her türlü konum tabanlı işlem için de LocationBox'ı kullanılabilirsiniz. Daha önce örneklerini paylaştığımız gibi akıllı telefon sahibinin etrafındaki kampanyalı restoran ve kafeleri bulmasını sağlayan mobil uygulamalar geliştirebilirsiniz.
Örnek bir INFOTECH haritasını canlı olarak görmek ve detaylı bilgi almak için Locationbox iletişim sayfasına göz atabilirsiniz.