Microsoft, Yammer için 1 milyar doları gözden çıkarmış olabilir mi?

Microsoft, Yammer için 1 milyar doları gözden çıkarmış olabilir mi?

Instagram’ın 1 milyar dolarlık satışının ardından herkes 1 milyar dolar edebilecek diğer girişimin hangisi olabileceğine dair fikir yürütmeye başladı. İlk olarak Business Insider’ın fark ettiği bir tweet ardından da Bloomberg’in “konuya yakın kaynaklardan” aldığını iddia ettiği bilgilere göre bu sorunun cevabının ortaya çıkmasına çok az kaldı çünkü iddialara göre Microsoft şu anda Yammer’ı satın almak için görüşmeler yürütüyor. Aynı habere göre yazılımın devinin ödemeye hazırlandığı rakam ise 1 milyar doların üzerinde.

Aslında Yammer’ın milyar dolar kulübüne katılması çok büyük bir sürpriz değil, çünkü daha önce yayınladığımız iki farklı haberde de adı “1 milyar dolar edebilecek girişimler” arasında yer alıyordu. 2008 yılının “rüya takımında” da yer alan Yammer’ın kurucusu ve internetin yeni milyardar adayı ise tanıdık bir isim; PayPal’ın eski COO’su olarak da tanınan David Sacks.

Kurumlar için tasarlanmış kapalı devre sosyal ağ servisi olan Yammer yakın zamanda MS Office uygulamaları üzerinde ortak çalışma imkanı sunan OneDrum’ı satın almış ve iyiden iyiye Microsoft’un radarına girmişti. Facebook’a benzetilebilecek bir yapıya sahip olan

Yammer bu satın almanın ardından sunduğu kurum içi iletişim ve iş birliği özelliklerini bir kademe daha yükseltmiş oldu.

2010’dan beri Microsoft SharePoint desteği de sunan Yammer’ın servislerini şu anda dünya çapında 200 binin üzerinde firma kullanıyor. Şubat ayında aldığı 85 milyon dolarlık son yatırımında şirket değerlemesinin 500 milyon dolar civarına çıktığı tahmin edilen Yammer’ın sunduğu servisler son zamanlarda buluta daha fazla yatırım yapmaya yönelen Microsoft’un sahip olduğu ürünler ile birlikte düşünüldüğünde bu olası satın alma oldukça mantıklı görünüyor.

Eğer gerçekleşirse bu 1 milyar dolar üzeri satın alma Microsoft için bir ilk olmayacak. Yazılım devi daha önce Skype’ı 8,5 milyar, aQuantive’i 6,4 ve Navision’ı ise 1,5 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.