Çin'deki online video reklamcılığı rekor üstüne rekor kırıyor

Çin'deki online video reklamcılığı rekor üstüne rekor kırıyor

Çin, küresel çaptaki sosyal ağlar ve mikro blogları engelleyerek kendi platformlarını yaratıyor. Durum böyle olunca 1.5 milyar nüfuslu ülkedeki kullanıcılar yerli platformların trafiklerini ve reklam gelirlerini arttırıyor.

Analysy'ın yaptığı araştırmaya göre ülkenin kendi has online video izleme platformları reklam gelirlerini hızla arttırıyor. Çin'deki online video reklam gelirleri 2012 yılının ilk çeyreğinde geçen yıl aynı döneme göre kıskandırıcı bir oranla tam yüzde 218 büyümüş durumda. Bu büyüme oranı ülkedeki online video reklam sektörünün 330 milyon dolar seviyesine ulaştığını gösteriyor.

Geçen sene aynı dönemde ülkedeki online reklam gelirleri 104 milyon dolar civarındaydı. 2011 yılı son çeyreğe göre ülkedeki büyüme oranı yüzde 24.7 oranında.

Çin online video reklam sektöründe geçen seneden 2012 yılı başına kadar bir duraklama söz konusuydu. Geçen sene ülkedeki online video gelirlerindeki büyüme yüzde 50'li oranlardan yüzde 13'e kadar düşmüş durumdaydı. Paylaşılan bu rakamlardan sonra ülkedeki online video sektörünün yeniden bir ivme kazandığını görüyoruz.

Ülkedeki online video sektörünü heyecanlandıran bir gelişmenin geçen çeyrekte yaşandığını hatırlatmak istiyoruz. Çin'in YouTube benzeri video paylaşım siteleri olan Youku ve Tudou'nun birleşme kararı ülkedeki sektörde dengelerin değişmesini sağladı. Tek başlarına etkisiz olan Youku ve Tudou birleşmeden sonra neredeyse yüzde 50'lik bir pazar payının sahibi oldu. Çin'deki online video reklam sektörünün yeniden ivme kazanmasında bu birleşmenin katkısı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.