Uyumlu.com: Kendinizi ve arkadaşlarınızı keşfedeceğiniz sosyal uygulama

Uyumlu.com: Kendinizi ve arkadaşlarınızı keşfedeceğiniz sosyal uygulama

Facebook sayesinde gerçek isimlerle internette yer edinmeye başlayalı epey bir zaman oluyor. Bu süre içinde gerek konuşmalarımızla gerekse beğenilerimizle birbirimizi daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Ancak Uyumlu'yu tanıdığınızda şimdiye katettiğimiz yolun arpa boyu kadar olduğunu düşünebilirsiniz.

Uyumlu'yu 3 kelimeyle tanımlamak gerekirse bir 'sosyal keşif servisi' diyebiliriz. Keşfettiğiniz şeyse arkadaşlarınız ve yeni insanlar. Aslında kendinizi de keşfettiğinizi söyleyebiliriz çünkü beğenileriniz ve Uyumlu'daki soruları cevapladığınızda 4 farklı yönden (aşk, kariyer, sosyal, aile) muhtemelen daha önce duymadığınız tespitlerle karşılaşıyorsunuz.

Şu an Facebook uygulamasıyla hizmet veren projenin öncülüğünü daha önce Yahoo'da yazılım mimari olarak ve Turkcell'de İnternet ve Komünite Bölüm Yöneticisi olarak görev yapan Okan Alper yürütüyor. Kurucu ortaklar arasında aile ve evlilik terapisti Çiğdem Alper ve  ürün geliştirme tarafında Serbülent Arslan bulunuyor. Ekipte bir uzman psikolog ve 2 yazılım geliştirici daha yer alıyor.

Uyumlu'nun amacı yeni arkadaşlıklar kurulmasına aracılık etmek ama sunduğu analizler bir ekip oluştururken doğru kişileri seçmenize yardım edecek kadar detaylı. Zira sıradan ve sadece Facebook beğenilerine dayalı arkadaşlık siteleriyle bilimsel evlilik sitelerinin oldukça üzerinde bir çıkarım yapıyor. Ekipteki uzman psikologların yerelleştirdiği bilimsel çıkarımlar ve kullanıcılardan alınan dönüşlerin sürekli incelenmesi de tespitlerin isabet oranını arttırıyor.

Uyumlu nasıl çalışıyor?

Biraz da uygulamanın detaylarına geçelim. Uyumlu'ya Facebook hesabınızla giriş yaparak karşınıza çıkan soruları cevaplıyorsunuz. Soruların sayısı pek az  değil ama yaptığı analizin hakkını verdiğini söylemek gerek. İlgi alanlarınızı da belirledikten sonra elde edilen analiz sonucunda size mimar, müfettiş, danışman, elçi gibi ünvanlar biçiliyor ve çevrenizdeki diğer kişileri keşfetmeye başlıyorsunuz.

Uyumlu adından da belli olduğu gibi size uyumlu kişileri bulmayı hedefliyor. Analizlerin tutarlılığını arttırmak için kullanıcılardan da destek alıyor. Kimsenin kusursuz eş olmayacağını da söyleyerek 4 yönlü bir karakter karşılaştırması yapıyor ve iki kişi arasındaki uyumsuzlukları da gösteriyor.

Listomani bölümünde ise kullanıcıların farklı kategorilerde (film, müzik, oyuncu, kitap, dizi vs..) kendi listelerini oluşturmasına izin veriliyor ve buradaki listeler de iki profil arasındaki uyumluluğu belirlemede kullanılıyor. Diğer kullanıcıların eklemeye açık listelerine de katkı sağlayabilirsiniz.

Uygulamanın karakterinizi bu kadar iyi tahlil etmesine ek olarak sunulan bu tercihli listeler uygulamanın şimdilik tek gelir modeline de temel sağlıyor.

Marka listelerinde/sayfalarında tercihlerinizi paylaşarak belli bir indirim kazanabiliyorsunuz. Şimdilik bir kaç örneği olan bu sayfaların önümüzdeki yenilerinin eklenmesi planlanıyor.

Facebook profiliniz de karşılaştırılacak

Henüz devreye alınmayan bir Facebook karşılaştırması da var ki bu bölümde beğenileriniz ve paylaşmış olduğunuz tüm profil bilgileri karşılaştırılıyor. Bu da şimdiye kadar Facebook'ta paylaşmış olduğunuz kimliğin diğer arkadaşlarınızla ne kadar paralellik gösterdiğini görmek açısından etkili.

Uyumlu'da çevrenizi dengeli bir şekilde kontrol edebilmeniz de ekip tarafından önem verilen bir nokta. Profilinizin görülmesine izin verdiğini ölçüde profiliniz görünür oluyor. Yani profilinizi herkesten gizleyip herkese ulaşmanız mümkün değil.

Toparlayacak olursam, Uyumlu'nun internet kimliklerimizi oluşturduktan sonra içinde bulunduğumuz dönem için oldukça önemli bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten kendinizi ve arkadaşlarınızı hatta eşinizi keşfetmeniz için ciddi bir altyapı sunuyor.

İnsanın her olduğu her noktada Uyumlu'dan faydalanmak mümkün. Bugün şirketlerin sosyal ağ kullanıcılarının profillerini görmek istemesi gibi yarın da karakterini daha yakından tanımak için Uyumlu'da profilinden faydalanabilir. Tabii bu noktada gizliliğin hassasiyeti ve kullanıcıların yeterince bilgi paylaşımı yapması işin kritik önem taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.