Twitter 2014'te 1 milyar dolar kazanabilir

Sosyal medya pazarlamasına ayrılan bütçelerde hep Facebook ilk sırada geldi. Ancak son zamanlarda Facebook beğenilerinin ve reklam performansının tartışılması bu durumu Twitter lehine değiştirebilir. Dahası Twitter'ın gelirleri için iyileştirilen öngörüler var.

Bloomberg'in kaynaklarına göre Twitter 2014 yılı gelirlerinde 1 milyar doları vurmayı ve katlanarak büyümeyi hedefliyor. Twitter'ın tutarlı bir reklam performansı yakaladığına yorulabilecek bu yeni öngörü, mikro-blog servisinin  son zamanlardaki çıkışlarına anlam katıyor.

Twitter hali hazırda genel kullanıma açık olan reklam servisini farklı şekillerde sunmaya devam ediyor. Özellikle henüz Facebook'un çıkış yapamadığı mobil alanda da sponsorlu iletiler üzerinden kazanç sağlıyor.

Twitter 2011'de 139,5 milyon dolar kazanmıştı. Şubat ayında paylaştığımız bir infografikte de Twitter'ın 2012 yılında 259 milyon dolar, 2014 yılında ise 540 milyon dolar reklam geliri kazanabileceğini paylaşmıştık.

Facebook'un borsada tökezlediği bir dönemde öne çıkan bu hedefler Twitter'ın ağırdan aldığı borsa çıkışını hızlandırır mı bilinmez. Ancak eğer bu öngörüler haklı çıkarsa Twitter'ın 1 milyar dolar gelire ulaşma süresi 8 yıl olacak.

Facebook 1 milyar doları 6. yılında, Google ise 5. yılında yakalamıştı. Groupon ise 3. yılında 1 milyar dolar sınırına yaklaşmış ama borsaya açıldıktan sonra işler pek iyi gitmemişti.

Eğer Twitter'ın reklam performansı da Facebook gibi bir noktadan sonra eleştirilirse sosyal medya pazarlama bütçeleri tık başına getiride Facebook ve Twitter'ı geride bırakan Pinterest'e kayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.