Twitter kullanıcıları günde 175 milyon tweet atıyor [İnfografik]

Twitter kullanıcıları günde 175 milyon tweet atıyor [İnfografik]

Twitter'ın kurucusu ve yaratıcı yönetmeni olan Biz Stone, kullanıcıları uyarıyor: "Tweet atarak çok vakit harcamayın!" Ancak Twitter kullanıcıları açısından durum böyle değil. Son yapılan araştırmalar, insanların tweet atma hastalağına yakalandığını gösteriyor.

İnfografik tasarlayan şirketlerden Infographic Labs, Twitter için düzenlediği araştırmayı yayımladı. Araştırmaya göre 465 milyon Twitter abonesi bulunuyor. Bir günde yollanan ileti sayısıysa 175 milyon; yani kullanıcı başına 2.6 ileti düşüyor. Bu noktada Twitter'ın yaklaşık 100 milyon aktif kullanıcısı olduğunu hatırlamak gerekiyor.

Araştırma sonuçlarında kullanıma göre ülke dağılımına da yer veriliyor. Facebook'ta ilk beşe giren Türkiye, ne yazık ki Twitter'da iddialı değil. Ülke dağılımına göre Twitter'ın 107.7 milyon kullanıcısı ABD'de. İkinci sırada internet pazarının yeni yıldızı Brezilya bulunuyor. Ülkede 33.3 milyon Twitter kullanıcısı var. Üçüncü sıradaysa 29.9 milyon kullanıcıyla Japonya yerini alıyor.

Araştırmada dikkat çeken diğer bir veri ise mikroblogun büyüme hızı. Twitter'a her saniye ortalama 11 kullanıcı üye oluyor. Bu günlük ortalama 1 milyon hesap açılması demek.

Twitter'ın reklam gelirlerinin 2012 yılında 259 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Araştırmada yer alan öngörüye göre şirketin 2014 yılında reklam geliri 540 milyon dolara çıkmış olacak.

Twitter'ın hangi platformdan kullanıldığı araştırmada yer alıyor. Kullanıcılarının yüzde 64'ü Twitter'a, Twitter.com adresinden bağlanıyor. Mikro bloga mobil cihazlar üzerinden katılım yüzde 16. TweetDeck ve HootSuite gibi üçüncü parti programların kullanım oranı yüzde 10 civarında.

Araştırmanın ayrıntılarını aşağıdaki infografikte bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.