Foursquare mobil haritaları Google'dan bağımsızlaşıyor

Foursquare mobil haritaları Google'dan bağımsızlaşıyor

Konum paylaşma uygulamaları arasında açık ara lider konumda bulunan Foursqare, başta aşağıya yenilenmek için geri sayıma başladı.

Foursquare, Twitter'da  başlığı açarak, yapacakları yenilikleri paylaşmaya başladı. Şirketin paylaştığı ilk bilgilere göre mobil kullanıcılar, arkadaşlarını harita üzerinden görüyor ancak bu haritalarda Google altyapısı kullanılyordu. Bu değişimin ilk habercisi Foursquare.com sitesi olmuştu ve Google Maps yerine MapBox ve OpenStreetMaps'in haritaları kullanılmaya başlanmıştı. Foursquare.com'da gerçekleşen yenilikler mobil cihazlara da uygulanacak.

Foursquare, Twitter'da paylaştığı ekran görüntüleri uygulamanın yeni bir arayüze kavuşacağının ipucunu veriyor. Aşağıda paylaştığımız fotoğraflarda bu farkı görebilirsiniz. Soldaki görsel şu anda kullanılan Foursquare'in açılış fotoğrafı. Sağdakiyse Foursquare'in 'yeni Foursquare geliyor' Tweetiyle gönderilen görsel. Tahminimize göre daha sade tasarımlı bir Foursquare ortaya çıkabilir.

Foursquare'in Twitter hesabına paylaşılan yenilikler şimdilik bu kadar. Ancak Foursquare ekibi güncellemeyle gelecek yeniliklerde iddialı görünüyor. Bunu şirketin açtığı konu başlığından da görmek mümkün.

Konum tabanlı sosyal ağ pazarında giderek kızışan rekabet Foursquare'in yenilenmesini kaçınılmaz yaptı. Özellikle Google+ Yerel ve Facebook Places gibi büyük oyuncuların kullanıma açtığı servisler fark yaratmaya başlamıştı. Foursquare, yeni tasarım ve özelliklerle fark açılmasının önünen geçebilir.

Foursquare yenilikleri paylaştıkça bu haberi güncellemeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.