Girişim dünyasının nabzını tutan 7 haber derleme uygulaması

Girişim dünyasının nabzını tutan 7 haber derleme uygulaması

Girişim ekosistemi hem dünyada hem de Türkiye'de hızla büyüyor. Büyüyor büyümesine de hem girişimci hem de yatırımcı çevrelerinin girişim ekeosistemini takip edebilmesi gün geçtikçe karmaşık hale geliyor. Bu karmaşayı girişim ekosisteminin bir kolu olan haber uygulamaları bir nebze de olsa çözmeye çalışıyor.

Aşağıda girişim dünyasının nabzını tutabilen yedi haber uygulaması paylaşıyoruz. Paylaştığımız uygulamaların Türkiye’deki kullanıcı sayısının çok fazla olduğunu söyleyemeyiz. Ancak Türkiye’deki girişimcilerin veya yatırımcıların aşağıdaki uygulamalarla kendilerine has bir çevre yaratıp, hem küresel hem de yerel anlamda ihtiyaçları olan haber akışı sağlayabileceklerini düşünüyoruz. İşte girişim dünyasının kullanması gereken yedi haber kaynağı uygulaması:

1) Flipboard iPad ve iPhone kullanıcılarının yakından tanıdığı bir uygulama. Flipboard'tan kısaca bahsetmek gerekirse, uygulama kullanıcıların takip etmek istediği internet içerik yayıncılarını dergi formatında akıllı cihazlara taşıyor. Birçok kullanıcı kesimine hitap eden uygulamada 'Technology' ve 'Business' kategorilerini seçerek girişim dünyasını takip edebilmek mümkün. Flipboard'un Webrazzi olarak takip ettiğimiz uygulamaların başında geldiğini belirtmek istiyoruz. Şu anda sadece iOS işletim sistemlerinde kullanılabilen uygulama, Android'ler için de yayınlanması bekleniyor.

2) Feeddler Feeddler'ın klasik bir RSS okuyucu olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar klasik bir RSS okuyucu desek de akıllı cihazlarda kullanılıyor olması, uygulamaya farklılık katıyor. Feeddler kullanıcıların takip etmek istedikleri haber kaynaklarını bir araya getiriyor. Ancak uygulama Google hesaplarıyla eş zamanlı olarak çalışabiliyor. Feeddler’a girişim çevreleri gözüyle bakarsak, dünyadaki birçok girişim ekosistemi haber kaynağını her yerden takip etmeye yardımcı olduğunu ifade edebiliriz. Feddler'ın şu anda sadece iPhone ve iPad'ler için yayında.

3) Twitter Aslında Twitter için girişim dünyasının nabzını tutan en iyi uygulama diyebiliriz. Anlık olarak yatırım ve yeni girişim haberlerinin duyulduğu ilk mecranın Twitter olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak Twitter’da takip edilen kullanıcıların hayati önemi var. Girişim çevreleri amaçlarına yönelik kullanıcıları takip etmeleri gerekiyor. Webrazzi olarak takip ettiğimiz haber kanallarımızın başında Twitter’ın geldiğini söyleyebiliriz. Twitter uygulaması bütün akıllı cihaz işletim sistemleri için yayında.

4) News.me News.me uygulaması Facebook ve Twitter gibi sosyal ağları kullanıcılara derli toplu şekilde sunan bir araç. Kullanıcıların Facebook ve Twitter’da paylaşılanları ayrı ayrı uygulamalarda takip etmeleri yerine, News.me ile tek bir uygulamadan takip edebiliyor. Böylece haber akışındaki karışıklık biraz giderilebilir. Bu noktada takip edilen veya arkadaş olunan kişilerin önemini yine vurgulayalım. Girişim camiasına uzak kişileri veya kurumları takibe alırsanız, uygulama niteliğini yitirecektir. iOS işletim sistemli cihazlara yüklenebilen News.me'yi buradan indirebilirsiniz.

5) Quora Quora soru-cevap üzerine kurulu bir sosyal ağ. Her ne kadar Türkiye’de popüler olmasa da yurt dışında hızla büyüyor ve girişimci çevrelerinin sıkça ziyaret ettiği platformların başında. Girişimcilerin ve yatırımcıların doğru kişiye doğru sorular sormasının veya yazılan cevapları okumasının hızlı bir bilgi akışı sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Quoara'nın sadece iPhone'lar için yayında olduğunu paylaşmak istiyoruz.

6) Pulse Bu listede bulunan Flipboard tarzında bir uygulama olan Pulse’ın, en az Flipboard kadar popüler olduğunu söylemek mümkün. Uygulama seçilen yayın kaynaklarını bir araya topluyor ve kullanıcıların seçimine göre yayıncıları belli başlıklarda topluyor. Flipboarda ne farkı var diye düşünüyorsanız, Pulse’un Andriod işletim sistemli cihazlar için de bir sürümü bulunduğunu söyleyelim. Bu tarz uygulamaların girişimci çevrelerine bilgi akışı sağlamak için en iyi kaynaklardan olduğunu yineleyelim. Uygulamanın Android OS'li telefonlar dışında iPhone, iPad, Kindle Fire ve Nook gibi cihazlarda da kullanıldığını belirtmek istiyoruz.

7) Google Reader Google’ın RSS okuyucusu olan Google Reader özellikle bloglar konusunda iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Uygulama Google’ın bir ürünü, haliye Android’li cihaz kullanıcılarının elinin altında. Klasik RSS okuyucu mantığına uygun olarak, kullanıcıların tercih ettiği blog ve haber kanallarındaki yayınlara tek elden ulaşılmasını sağlıyor. Uygulamadan özellikle Android kullanan girişimci çevresinin yararlanabileceğini söyleyebiliriz. Google Reader'ı buradan indirebilirsiniz. Diğer bir Google ürünü olan Currents'ı da girişim dünyasını takip etmek isteyen kullanıcılar için bir haber derleme uygulaması olarak öneriyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.