Google+ yeni iPhone uygulamasıyla hem göze hem gönüle hitap edecek

Facebook borsaya açılma hesapları yaparken Google kendi işiyle ilgilenmeye devam ediyor. Google+'ın yeni iPhone uygulaması App Store'da yerini aldı.

Yeni uygulamanın en dikkat çeken özelliği haber akışında görsellerin ön plana çıkarılmış olması. Bu sayede metinler yerine görseller arasında gezindiğinizi düşünüyorsunuz ki bu da kullanıcılardan daha tepki vermesine ve uygulamada daha uzun süre vakit geçirmesini sağlayabilir.

Hali hazırda Google+ uygulaması çektiğiniz fotoğrafları, istediğiniz takdirde anlık yükleme ile internete aktarıyor ve Google bu uygulamayla görsel web yarışında elini biraz daha güçlendiriyor. Tabii Facebook ve Twitter'da çoğunlukla durum güncellemelerinin arasında gezinenler bu durumdan pek memnun olmayabilir.

2.0.0.58 sürümlü Google+ iPhone uygulamasında daha geniş profil fotoğrafları, yenilenen yazı karakterleri ve yeni ana ekran da dikkat çekiyor. Ayrıca hissedilir derecede hızlı ve fotoğraf paylaşımları dahi Google+'ın web arayüzüne hızla aktarılıyor.

Yeni uygulamayı tanıtan Vic Gundotra, artık daha 'hissedilebilir' bir paylaşım anlayışına odaklandıklarını söylüyor. Android uygulamasının bir kaç hafta içinde bazı yeniliklerle geleceğinden de bahsediyor.

Google+'ın yeni web tasarımına ayak uyduran uygulamasına dair beğeniler göze batıyor ama elbette uygulamanın işe yaraması için site içi kullanımın artması gerekiyor. Facebook her ne kadar borsada prestij kaybı yaşamamak için düşünceli olsa da halen Google+'a dair net bir çekince taşıdığını belli etmiyor.

Diğer yandan Google+'ın kısa süre içinde canlı video sohbetini genele açacak olması ise önümüzdeki dönemde Google'ın işini yarayacak ciddi bir yenilik gibi duruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.