Google+ görsel web dünyasında Facebook'u sıkıştırıyor

Google+ görsel web dünyasında Facebook'u sıkıştırıyor

Google Plus, aktif kullanıcı sayısıyla tartışmaların muhatabı olmaktan henüz kurtulamadı. Belki de bu Google'ın son şansı olduğu için, yakalanan büyüme eğrisi arama motoru ve online reklam devinin motivasyonunu korumasına fazlasıyla yetiyor. Bu da Google+'ın Facebook'la rekabetine dair daha ciddi savunmalarla karşılaşmamıza neden oluyor.

Sosyal medyanın 2011 serüvenini (aşağıdaki infografik) göz önünde bulunduran danışman ve blog yazarı Jeff Bullas, Google+'ın görsel web dünyasında öne çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Bullas, 2011 sonu itibariyle  62 milyon kullanıcıya sahip olduğu tahmin edilen Google+'a yüklenen fotoğraf sayısının sosyal ağın geleceğine olumlu bir etkisi olduğunu söylüyor. Google+ kullanıcılarının Facebook kullanıcılarından 5 kat daha fazla fotoğraf paylaştığı söyleyen Paul Allen'a kulak veren Bullas, son zamanlarda adından söz ettiren Pinterest'i de görsel webin başarılı bir örneği olarak görüyor. Sosyal ağ pazarının ilerde Facebook ve Google+'ın ikili tekelinde (duopoli) olacağına işaret ediyor.

Google+'ta paylaşılan fotoğrafların artış nedenini Androidli cihazların hızlı yükselişiyle açıklamak mümkün. Ancak ortada Android'in anlık yükleme özelliğinden fazlası var. Flickr'ın sosyal fotoğraf paylaşımında Google+'ın gerisinde kaldığını çeşitli sebeplerle açıklayanlar bunun bir göstergesi.

Kullanıcı tabanlı içerik üretiminde fotoğraf ve video düzenleme eğilimi ve Google+'ın bu yöndeki yenilikleri görsel webde Google'ın elini gerçekten kesinlikle güçlendiriyor. Finansal servislerin sosyal ağlarla kuracağı ilişkiler ve daha fazlası da Google+'ın Google'dan gelen diğer avantajları. Tüm bunların Facebook'un sosyal ağ örgüsünü sarsacak şekilde ne zaman bütünleşik bir ürün olacağını ise hepimiz merakla bekliyoruz.

2011'de sosyal medyada neler olduğunu hatırlayalım ve bir sonraki yazıya kadar nelerin değişebileceğini tahmin etmeye başlayalım..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.