Google Hangout (canlı video sohbeti) hizmetini dünyaya açıyor

Google Hangout (canlı video sohbeti) hizmetini dünyaya açıyor

Google bir süredir özel olarak sunduğu Hangout (canlı video sohbeti) hizmeti son kullanıcılara açıyor. Google şimdiye kadar sadece kendi basın toplantılarını ve bazı ünlü isimleri Hangout altyapısıyla canlı yayına açıyordu. Bundan sonra ise son kullanıcıya dönük olarak sanatçılar, popüler kişiler veya topluluk temsilcileri de internetten canlı yayın yapacak.

Google+ Canlı Video Sohbeti (Hangouts on Air) olarak adlandırılan hizmet tüm Google+ kullanıcılarına sunulacak. Söz konusu yayın altyapısı kullanıcılara şu imkanları verecek;

  • Herkese açık canlı yayın yapılabilecek. Bu yayını Google+ akışınızdan, YouTube kanalınızdan veya web siteniz üzerinden görüntülenebilecek.
  • Canlı yayını izleyen kişi sayısı görüntülenecek.
  • Canlı devam eden yayını kaydedilip, tekrar paylaşılabilecek. Bu seçimi yaptığınızda canlı yayın bittikten sonra kayıtlı video YouTube kanalınızda ve Google+ akışınızda paylaşılacak.

Google bir çok Henüz kesin bir tarih veremdi ama bu yenilik önümüzdeki haftalarda uygulamaya geçecek ve milyonlarca kişiyi canlı yayının başına çekecek. Bir bakıma herkese 15 dakika ünlü olma şansı verecek hizmet için Google Mühendislik Bölüm Direktörü Chee Chew, "Dünya ile neler paylaşacağınızı görmek için sabırsızlanıyoruz!" diyor.

Chew'e katılmamak elde değil. Daha önce bahsettiğimiz basın toplantılarının internet üzerinden dünyaya yayılışını da tetikleyecek bir gelişme olacak. Ünlüler tarafındaki yönelim de Google+'ın, Facebook'a karşı güç kazanması sağlayabilir.

Denetim ve rakipler

Diğer yandan Google'ın canlı yayınları nasıl kontrol edeceği merak konusu. Her ne kadar bu tür hizmetleri veren çok sayıda servis olsa da Google'ın denetim konusunda ipleri pek eline al(a)maması hem Youtube'da hem de eski adıyla Android Market'te çeşitli sorunları beraberinde getirmişti.

Daha önce Youtube üzerinden yaptığı canlı yayınlarla gerekli tecrübeyi edinen Google'ın diğer canlı yayın servisleriyle arasının açılıp açılmayacağı da bir diğer sisli nokta.

Tüm bu soru işaretlerine cevap almak için bir kaç hafta daha bekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.