Viber BlackBerry ve Windows Phone 7 için yayında

Viber BlackBerry ve Windows Phone 7 için yayında

VoIP ve kısa mesaj servisi sağlayan Viber, geçen aylarda 50 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını paylaşmıştık. Şu anda Android ve iPhone'lar için yayın olan uygulama, mevcut kullanıcı sayısını arttırmak için farklı platformlarda yer almaya başlıyor.

Viber, BlackBerry ve Windows Phone 7 işletim sistemleri için olan uygulamanın yayınlandığını duyurdu. BlackBerry ve Windows Phone 7'ler için beta versiyonu yayınlanan uygulamada kullanıcılar şu anda metin, fotoğraf ve konum paylaşımında bulunabiliyor. Uygulamanın çok kısa bir zamanda tam sürümü yayınlanacak. Böylece BlackBerry ve Windows Phone 7 kullanıcıları sesli görüşme de yapabilecekler.

Viber Kurucusu ve CEO Talmon Marco, evrensel bir mesajlaşma platformu olma yolunda hızla ilerlediklerini söylüyor.

Viber hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, Viber kullanıcıları ayda 1 milyar dakikadan fazla konuşma ve 1 milyardan fazla mesaj gönderimi gerçekleştiriyor. Günlük kullanım rakamlarındaysa kullanıcıların 7 milyondan fazla arama yaptığı ve 40 milyondan fazla mesaj gönderdiği görülüyor. Kullanıcıların yaklaşık yüzde 10'u mesajlarında konum paylaşımında bulunuyor.

Şubat ayında 50 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Viber, yeni platformlarla beraber hızla büyümeye devam edecektir. Özellikle BlackBerry cihazların yaygın olması uygulamanın kullanıcı sayısını kayda değer bir şekilde arttıracağını söyleyebiliriz. Toplamda 4 platformda yayınlanan uygulamanın çok yakında 100 milyon kullanıcı seviyesine ulaşması şaşırtıcı olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.