Viber kullanıcı sayısı 50 milyona ulaştı

Viber kullanıcı sayısı 50 milyona ulaştı

Akıllı telefonlardaki internet bağlantısını en etkili kullanan uygulamaların başında ücretsiz konuşma ve mesajlaşma uygulamaları geliyor. Söz konusu ücretsiz konuşma veya mesajlaşma olunca bu uygulamalar en çok indirilenler arasında yer alıyor. Bu kategoride yerini alan uygulamalardan birisi Viber. VoIP ve kısa mesaj servisi sağlayan Viber, üye sayısından, kullanılma verilerini paylaştı.

İsrailli bir girişim olan Viber'ı 50 milyon kişi kullanıyor. Ücretsiz konuşma uygulamasını akıllı telefonlara uyarlayan ilk girişimlerden olan Viber’dan aylık 150 milyon arama yapılıyor. Uygulama konuşmanın yanı sıra mesajlaşma rakamlarında da başarıyı yakaladığını söyleyebiliriz. Aylık ortalama 500 milyon adet text mesajı Viber üzerinden gönderiliyor. Uygulama üzerinden fotoğraf gönderimi ise yaklaşık 20 milyon adet.

iPhone ve Android işletim sistemlerde kullanılan uygulama, 193 ülkede yayında. Verilen bilgilere göre her gün 200 bin kişi bu uygulamayı kullanmak üzere kayıt oluyor.

Skype, Vonage, Jajah, Rebtel, Nimbuzz, fring, eBuddy, Truphone ve akılımıza gelemeyen uygulamalar Viber'ın rakipleri arasında.

Son zamanlarda GSM hatları üzerinden gönderilen mesaj sayılarında az da olsa düşüş görülüyor. Bu düşüşte akıllı telefonlar için geliştirilen VoIP ve mesajlaşma uygulamalarının payı olduğunu tahmin etmek zor değil. İleri ki günlerde sesli görüşmelerin de bu tip uygulamalar üzerinden yapılması GSM hatları üzerinden gerçekleştirilen mobil internet trafiğini arttırabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.