LinkedIn alternatifi Zerply’ye 600 bin dolarlık yatırım

LinkedIn alternatifi Zerply’ye 600 bin dolarlık yatırım

LinkedIn gibi var olan sosyal networking servislerini, “sınırlı, karmaşık ve çirkin” bularak, daha iyisini yapmak için kolları sıvayan Christofer Karltorp ve Taaniel Jakobs adlı iki genç girişimcinin geçtiğimiz yıllın başlarında hayata geçirdikleri Zerply ilk ciddi yatırımını aldı.

Webrazzi’de daha önce beta sürecinin başladığını duyurduğumuz ve okurlarımıza Premium tema hediye ettiğimiz Zerply, hatırlayacağınız gibi girişimcilerin arkadaş ve çevrelerinden topladıkları 107 bin dolar ile Avrupa’da kurulmuş, ardından Silikon Vadisi’ne taşınmıştı.

Silikon Vadisi’nde olmanın yanı sıra Dave McClure’un 500 Startups programında bulunmanın avantajını iyi kullandı ve toplam değeri 600 bin dolar olan tohum yatırım turunu tamamladı. Yatırımla beraber girişimcilerin ilk planları ise Estonya ofislerini açmak.

Var olan sosyal networking servislerinin sadece bağlantılar üzerine kurulu yapısının özellikle yeni nesil çalışanların ihtiyaçlarına cevap vermekten çok uzak olduğu iddiası ile ortaya çıkan Zerply, kullanıcıların kendi bilgi, beceri ve tecrübelerini gerçek anlamda gösterebilecekleri bir alternatif sunmak amacı taşıyor.

500 Startups’ın yanı sıra Quotidian Ventures ve EchoVC gibi fonların sağladığı 600 bin dolarlık yatırım ile Avrupa’daki varlıklarını güçlendirmek için Estonya ofisini açacak olan ekip, aynı zamanda uzun süredir oldukça dar bir kadro ile sürdürdükleri çalışmalarını da ekibi genişleterek devam etmek niyetindeler.

Şu anda açık beta sürecinde bulunan Zerply’nin 60 binin üzerinde üyesi bulunuyor. Bu 60 bin üyenin arasında Twitter’ın kurucularından Evan Williams ve blogger Robert Scoble gibi önemli isimler dew var ama muhtemelen Zerply’nin en ilginç üyesi Estonya devlet başkanı Toomas Hendrik Ilves

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.