Zynga'dan 23 Nisan jesti [Video]

Oyunlar uzun zamandır sadece çocuklara özel bir konu olarak algılanmanın ötesine geçti. Özellikle de internet üzerinde oyun denilince karşımıza çıkan ortalama profilin 40 yaş üzerinde olması bunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Oyunlar bir yandan gündelik yaşamın giderek artan stresi içerisinde bize bir nefes alma imkanı yaratırken, diğer yandan da yetişkinlerin içerisinde çocuğu da unutmamasını sağlıyor.

Dünyanın en büyük sosyal oyun firması Zynga'nın da öncelikli hedef kitlesi çocuklardan ziyade, yetişkinlerden oluşuyor. Ama buna rağmen Zynga Dünya'da çocuklara özel tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı unutmadı ve bugüne özel çok hoş bir video yayınladı.

Videonun güzel bir jest olmasının yanı sıra lokalizasyon ve topluluk yönetimi açısından da çok sık gözden kaçırılan kültürel yaklaşımın etkisine dikkat çekiyor.

Bildiğiniz gibi Zynga Aralık ayında Türkçe konuşulan ülkeler için, daha önce Peak Games'te de görev almış Özgür Bayraktar'ı Dublin'deki ekibine katmıştı. Bu geçen birkaç ay içerisinde Zynga oyunlarında Türk kullanıcılara yönelik özel içeriklerin artışı dikkat çekiyor.

Zynga'nın Türkçe blog'unda yayınlanan bu video da küresel oyunlarda lokalizasyon ve topluluk yönetiminin sadece tercümeden ibaret olmadığını göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Kültürel farklılıkların ayrımını yapabilmek ve bu gibi özel çalışmalar gerçekleştirmek ise fark yaratmak için son derece etkili.

Sizlerle daha önce paylaştığımız röportajında Zynga'nın Operasyonlar Üst Yöneticisi Marcus Segal da Webrazzi'ye Türkiye pazarını çok önemsediklerini söylemiş ve eklemişti: "Bu yüzden de oyuncularla doğrudan iletişim halinde olmak ve onların geri beslemelerini alarak, onlara her gün daha fazlasını sunabilmek için çalışıyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.