Gruptayim.com: Tüketici elektroniği kategorisinde fırsat sitesi

Türkiye'de fırsat sitesi eğilimi tüketici elektroniği kategorisiyle devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılan Go220.com sitesiyle bu trendin devam ettiğini paylaşmıştık
Gruptayim.com: Tüketici elektroniği kategorisinde fırsat sitesi

Türkiye'de fırsat sitesi eğilimi tüketici elektroniği kategorisiyle devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılan Go220.com sitesiyle bu trendin devam ettiğini paylaşmıştık. Tüketici elektroniği kategorisinde fırsat sitesi modelini kullanan siteler arasına Gruptayim.com da katıldı.

Gökhan Ayantaş ve Ali Kasımoğlu tarafından 2011 Kasım ayında kurulan Gruptayim.com, e-ticaret için gerekli altyapı sağlanması çalışmaları bittikten sonra 5 Nisan 2012 tarihinde yayına başladı. Tüketici elektroniği odaklı olan Gruptayim.com'un, hem tasarım hem de iş modeli olarak klasik fırsat sitesi tarzında olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere bazı fırsat siteleri stoklarında olmayan ürünleri satışını gerçekleştirebiliyor. Gruptayim.com'un bu anlamda fırsat sitelerinden farklı olduğunu söylemek mümkün. Çünkü site kurucuları kendi stoklarına aldıkları ürünleri rafa koyduklarını söylüyor.

Sitedeki ürün fiyatlarını, fırsat sitesi modeline uygun olarak, piyasadan indirimli olduğunu ifade edebiliriz. Bu noktada site kurucularını ithal ettikleri ürünler sattığını da ekleyebiliriz. İthal edilen ürünler mutlaka fiyatlardaki indirim oranlarını arttıracağını düşünüyoruz. Ancak sitenin hızlı bir şekilde büyümesi fiyatlardaki indirim oranları üzerinde etkili olacaktır.

5 Nisan tarihinde yayına başlayan site ilk 10 günlük süreçte 10 bin 751 tekil kişi ziyaret etmiş durumda. Site kurucularından aldığımız bilgilere göre bu süreçte 58 bin TL'lik ciro sağlanmış. E-ticarete hızlı bir giriş yapan sitenin önümüzdeki günlerde bilinirliğini arttırması ciro ve tekil ziyaretçi sayısını kuşkusuz daha da arttıracaktır. Sitenin 500 bin TL'lik sermayeyle kurulduğunu da belirtmekte fayda var.

Sitenin rakiplerinden bahsetmek gerekirse Limango Tech, Teknop ve bu hafta başında açılan Go220 göze çarpıyor. Fırsat sitesi iş modeliyle tüketici elektroniği kategorisinde bulunan çok fazla site olmadığını ifade edebiliriz. Bu anlamda Gruptayim.com'un indirim oranı ve çeşitlilik anlamında agresif olarak pazar payı alma açısından şanslı olabileceği düşünülebilir.

E-ticaret sektöründe tüketici elektroniği pazarının doyma noktasına ulaştığını söylemek zor. Girişimcilerin bunun farkında varmış olmalı ki son zamanlarda üst üste birçok tüketici elektroniği sitesi açıldı ve açılmaya devam edeceğe benziyor. Bu noktada rekabet daha da artacaktır. Özellikle şimdilik yeterli görünmeyen indirim oranlarının artması tüketicileri bu alanda da e-ticarete yönlendirecektir kanımızca.

Siteye Facebook ve Twitter gibi sosyal ağ hesaplarından ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.