iDergi: Tablete özel içerik üreten multi-dergi

iDergi: Tablete özel içerik üreten multi-dergi

Son zamanlarda medya sektörünün en sık kullanıldığı kavramlardan biri 'yeni medya düzeni'. Aslında burada 'yeni' olan elbette medya içeriklerinin tüketildiği platform. Bu noktada özellikle Türkiye'deki medya şirketinin bu değişime uyum sağladığını söylemek zor.

Bu açığı kapatamayan birçok şirketin yerini ana akım medya şirketlerinden olmayan yeni nesil medya kurumları almaya hazırlanıyor. Türkiye'deki yeni nesil medya akımına yeni bir üye daha eklendi: iDergi.

iDergi, şu anda sadece iPad'lerde yayınlanan ve kendine özgü içerik üreten bir tablet dergisi. Gazetecilerin hazırladığı iDergi içerisinde Spor, Gezi, Sanat ve Oto başta olmak 4 farklı dergi formatı bulunduruyor. iDergi Genel Koordinatörü Özgür Özkü, çok yakında Rujj ve SosyalMedya dergilerinin de uygulama içinde yerini alacağını bilgisini verdiğini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Böylece uygulamadaki dergi sayısı altıya tamamlanacak.

Dijital mecralarda yayınlanan dergilerin en büyük sıkıntılarından biri satış. Ücretsiz olarak dijital mecralarda yayımlanan dergilerin bir adım önde olduğunu söylemek mümkün. Bu noktada iDerginin ücretsiz bir uygulama olduğunu belirtmekte fayda var. iDerginin ücretsiz olması banner ve pop-up gibi reklam modelleriyle yayınlanması anlamına gelmiyor. iDergi Genel Koordinatörü Özgür Özkü bu noktada MedyaNet ile anlaştıklarını söyleyerek,  "Dergi basılı dergi mantığıyla reklam alacak" diyor.

7 Şubat'ta yayın hayatına 'merhaba' diyen derginin, yaklaşık 11 bin adet indirilmiş. Bu rakamdan yola çıkarak iDergi'nin şu anda basılı bir derginin ortalama satış rakamlarını yakalayabildiğini söyleyebiliriz.

Yazının başında söylediğimiz gibi iDergi, şu anda sadece iPad'ler için yayınlanıyor. Ancak Mayıs ayında Android cihazlar ve iPhone'lar için de yayınlanması planlanıyor.

Turkcell ve Vodafone, dergi yayımlama uygulamaları geliştirmişti. Bu uygulamalarda içerikler, ana akım medya kanalları tarafın üretiliyordu. Bu sebepten dolayı iDergi kendine özgü içeriklerle ana akım medya dergilerine meydan okumaya çalışıyor. Akıllı cihaz kullanımının artmasıyla kendi özgü içerik üreten dergi girişiminin doğru orantılı olarak artacağını öngörüyoruz. iDergi uygulamasını buradan iPad'inize indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.