Twitter istenmeyen içerik dağıtıcılarına dava açıyor [Anket]

Twitter istenmeyen içerik dağıtıcılarına dava açıyor [Anket]

Twitter online konuşmaların merkezi haline geldikçe zararlı içeriklerin hedefinde olmaya devam ediyor. Twitter da teknik açıdan müdahele ettiği bu sorunun üstesinden gelmek için bu kez yasal yollara başvurma kararı aldı.

Artık 140 milyon aktif kullanıcı ve günlük 340 milyon güncelleme ile geldiği noktayı gösteren mikro bloglama servisi, Twitter'da en çok zararlı içerik dağıtımı yapan 5 servisi dava edeceğini paylaştı.

Yasal yollardan yaptığı mücadelenin hem caydırı hem de engelleyici olacağına inanan Twitter, altyapısal güvenlik önlemlerini artıracağını da paylaşıyor.  Twitter daha önce kendi bağlantı kısaltma servisini kullanmaya başlaması bu önlemler arasında radikal bir adım olarak öne çıkmıştı. Hatta o dönem bağlantı kısaltma servislerinin de istenmeyen içerik dağıtıcılarıyla başı dertteydi.

Zararlı içeriklerle yaptığı mücadelede başarı gösterdiğini daha önce paylaşan ama akılda soru işaretleri bırakan Twitter'ın mücadeleye 700 bin dolar harcadığı da gelen haberler arasında.

Twitter'ın dışa dönük ve TV medyasında oldukça popüler bir servis olması önümüzdeki dönemde bu mücadelenin boyutlarını daha ileri noktalara taşınacağının garantisi. Zira Facebook da popülerleşmenin bedeli olarak önemli bir mesaisini bu konuya ayırıyor ve kullanıcıları rahatsız eden güvenlik önlemleri konusunda çeşitli ortaklılar yapmak durumunda kalıyor.

Google'ın da Google+ ile kişi/profil odaklı bir mecra haline gelmesi önümüdeki dönemde online güvenlik girişimlerinde satın almalar görmemize neden olabilir.

Yeri gelmişken önceki anketimizi tekrarlayalım ve Twitter'da ne kadar istenmeyen içerikle karşılaştığınızı soralım;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.