EarlyBird VC Türkiye pazarına daha da yakınlaştı

EarlyBird VC Türkiye pazarına daha da yakınlaştı

Peak Games yatırımıyla 2011 sonunda  Türkiye internet pazarına adım atan ve ilgisinin artarak sürdüğünü bildiğimiz Almanya merkezli yatırım firması EarlyBird'ün Doğu Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu yatırımlarında Cem Sertoğlu ve Evren Üçok da söz sahibi olacak.  Edindiğimiz bilgilere göre Türkiye başta olmak üzere bölgeye ayrılan yatırımlarda Sertoğlu ve Üçok 'partner' sıfatıyla yer alıyor.

Sertoğlu'dan doğruladığımız bilgi, EarlyBird VC'nin MENA bölgesine olan ilgisinin Türkiye eksenli olarak devam ettiğini gösteriyor. Bölgede Türkiye başta olmak üzere kaydedilen hızlı büyüme ve pek çok çekici alanın hala boş olması EarlyBird'ün bölgeye ilgisinin temel nedenleri.

Duyumlarımıza göre, EarlyBird söz konusu bölgede yatırım için ayırdığı bütçeyi 200 milyon dolara kadar çıkarabilecek. Henüz tamamı olmasa da fonun büyük bölümünün toplandığı söyleniyor. Bu fonun sadece Türkiye özelinde olmadığını öğrendik, ama Sertoğlu ve Üçok'un devreye girmiş olmasıyla Türkiye'nin öncelikli ülkeler arasında bulunduğunu söylemek mümkün.

Tarafımıza ulaşan bir başka bilgi de Sertoğlu'nun Young Turk Ventures şapkasıyla aktivitelerini sürdürecek olması. EarlyBird'ün Türkiye ile ilgili ortakları Roland Manger ve Peak yönetim kurulundan Jason Whitmire ile Ciaran O'Leary.

Cem Sertoğlu, grup alışveriş pazarının önde gelen markalarından Grupanya'nın yatırımcıları arasında yer alıyor. Evren Üçok ise Peak Games ve Trendyol yatırımcılarından. Üçok aynı zamanda Arap yarımadasındaki internet pazarını yakından izleyen ve bilen isimlerden.

GÜNCELLEME: Firma 3 Mart 2012'de yaptğı açıklamada, ağırlıkla Almanca konuşulan ülkelerdeki erken aşama internet ve teknoloji girişimlerini desteklemek üzere oluşturulacak toplam 200 milyon dolarlık yatırım fonu için şimdiden 100 milyon doları topladığını bildirdi. Firmanın fondan sorumlu yönetici ortaklarından Christian Nagel, bir startup merkezi olarak grafiği hızla yükselen Berlin'de yatırım yaptıkları 7 şirkete yenilerinin ekleneceğini duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.