PayPal'dan iddialı Rusya açılımı: 200 bin kişiye ön ödemeli ATM kartı

PayPal'dan iddialı Rusya açılımı: 200 bin kişiye ön ödemeli ATM kartı

Online dünyadan gerçek dünyaya geçiş hazırlığındaki Paypal, Rusya'da önemli bir adım atıyor. Russian Post (Rusya Posta Ofisi) ile yapılan anlaşmayla kullanıcılar kendilerine verilecek para kartlarıyla Russian Post'a ait binlerce ATM'den PayPal hesaplarına erişip işlem yapabilecekler.

PayPal söz konusu ön ödemeli kartlarla kullanıcılarına ATM'lerden para çekme, online alışveriş yapma ve posta hizmetleri için ödeme yapabilme olanağı sunacağını ifade ediyor. Kurulduktan 4 yıl sonra Ebay tarafından satın alınan PayPal, bu adımla online nüfusun yüksek olduğu Rusya'daki etkinliğini artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında kart dağıtılacak kullanıcı sayısı 200 bin olarak telaffuz ediliyor.

PayPal, Türkiye gibi e-ticaret pazarının büyümekte olduğu belirtilen Rusya'da geçtiğimiz yılın Mart ayında kısmen hizmet vermeye başlamış ve Rus internet kullanıcıları için Ekim 2011'de satış yapma yetkisi tanımıştı. Öte yandan, Moscow News'in belirttiğine göre, Rusya'da PayPal hesabı açabilmek için Amerikan banka hesapları üzerinden doğrulama yapmak da gerekiyor.

Türkiye'den ABD App Store'a Türkiye'de kayıtlı kredi kartı ile kayıt olamama sıkıntısına benzer bir sorun yaratan bu yolu PayPal'in neden tercih ettiğini anlamak zor. Ancak PayPal'ın kısa süre önce tanıttığı Paypal Here'ı da göz önüne aldığımızda Ebay'in bir şekilde online dünyadaki baskın gücünü fiziksel pazara taşımak konusunda her fırsatı değerlendirdiği yorumunu yapabiliriz.

Türkiye'de de PTT'nin kendi banka servisi üzerinden hizmetleri var ve kısa süre içinde e-ticarete giriş yapacağını biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'de de faaliyetlerini büyüten PayPal'ın önümüzdeki dönemde Türkiye'de de benzer çalışmalar yapmasını bekleyebiliriz.

GÜNCELLEME: Resmi açıklama yapılmasa da PayPal tarafı bu haberin gerçeklik payı taşımadığını söyledi.

http://kadikoysarayi.com/#menu-item-53

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.