Opera mobil tarayıcı pazarında kaybettiği yeri geri istiyor

Opera mobil tarayıcı pazarında kaybettiği yeri geri istiyor

Web tarayıcılar arasındaki rekabet durulmuş değil,  ama mobil cephedeki çatışma son zamanda daha fazla dikkat çekmeye başladı. O alemin en önemli oyuncularından Opera, Android'e kaptırdığı zirveyi geri almak için yaptığı karşı atak ile sonuç almayı bekliyor.

Opera'nın akıllı telefonlar için sunduğu yeni Opera Mini ve Opera Mobile sürümüleri 160 milyon mevcut kullanıcıya ve diğer potansiyel kullanıcılara yeni bir deneyim sunuyor.

Beğenilen sitelere kolay erişim için kısayol bağlantı sayısını sınırsıza çıkarmak ve siteler arası geçişi kolaylaştırmak gibi kullanıcı deneyimine dönük geliştirmeler yapan Opera, asıl önemli değişiklikleri ile yeni nesil mobil tarayıcıların da ilk örneğini sergiliyor.

3D deneyimi için WebGL'i destekleyen yeni Opera Mobile, Ragnarök adlı teknoloji ile HTML5 uyumluluğunu bir üst seviyeye çıkarıyor. Bu yenilikler özellikle çapraz platformlara odaklanan geliştiricilere yol açıyor.

Daha önce uygulama dükkanı bölümüne ödeme metodolojisini dahil eden ve Yandex ile anlaşma imzalayan Opera, yeni sürümde kamera kullanımını mümkün kılıyor ve web tabanlı canlı görüşme sağlayan sitelerin geleceğine göz kırpıyor.

Opera Mini, Opera'nın akıllı telefon altı sınıfta da pazar payını artırmasını sağlıyor. Nokia'nın düşüşü de bu kanaldaki gücünü yükseltiyor ancak Mozilla da Android için sunduğu özel sürüm olan Firefox for Android ile pazarda kendine yer açmaya çalışacak. Web pazarında Chrome'un peşini bırakmayan Firefox, mobilde de Google'ın farkı çok fazla açmasını istemiyor.

Rekabetin yüksek olduğu pazarda iPhone 4S ve yeni iPad'in satışları ise Apple'ın elini güçlendirirken, Blackberry'nin özellikle Playbook'un son sürümünde sunduğu iddalı tarayıcısı ise henüz farkını ortaya koymamış görünüyor.

Mobil tarayıcıların olgunlaştığını söylemek şimdilik zor ama bu rekabetin bize güzel deneyimlere hazırladığı da bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.