Airtime.com: Sean Parker'dan canlı ve sosyal bir video girişimi

Airtime.com: Sean Parker'dan canlı ve sosyal bir video girişimi

Zuckerberg'den özür dileyerek Twitter'a adım atan Sean Parker, Napster'ı birlikte kurduğu Shawn Fanning ve güçlü yatırımcılarla beklenen projesi Airtime'ı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Girişim henüz hizmet vermeye başlamadı ama Airtime.com'da ön talepte bulunmak mümkün.

Bir dizi önemli yatırımcıdan (Founders Fund, Accel Partners, Andreessen Horowitz, Google Ventures, SV Angel, Yuri Milner, Ashton Kutcher, will.i.am, Scott Braun ve Michael Arrington) 8,5 milyon dolar yatırım toplayan Airtime, bu haliyle Facebook'un ilk zamanlarını hatırlatıyor.

Girişimin ne işe yapacağı ise Parker ve Fanning'in önceki konuşmalarında gizli. Airtime'ın, bir ara fenomen olan Chatroulette'ten ilham aldığı ve insanları buluşturan bir platform olacağı kurucuları tarafından dile getirilmişti. Erick Schonfeld'in eklediği derinlik ise bu yeni video sitesinin ilgi alanlarına odaklı olacağı yönündeydi.

Sean Parker'ın Supyo kod adıyla anılan yeni milyar dolarlık girişiminin başarılı olup olmayacağını söylemek şimdilik zor. Chatroullete'in denetimsiz yapısının Airtime'da nasıl vücut bulacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.