Küresel Girişimcilik Platformu'nda girişimlerin haberleştirilmesi konuşuldu

Küresel Girişimcilik Platformu'nda girişimlerin haberleştirilmesi konuşuldu

Girişimcilik Türkiye'de son yıllarda öne çıkan ve çok konuşulan konular arasında geliyor. Bilişim başta olmak üzere birçok sektörde büyük küçük birçok girişimci yaptıkları işlerle ön plana çıkıyor. Durum böyle olunca çeşitli platformlarla girimciler destekleniyor. Bu desteklerden biri de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) geldi. TOBB'un yan kuruluşlarından TEPAV, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Küresel Girişimcilik Platformu Türkiye ayağını bu hafta düzenlenmeye başladı.

Platform kapsamında Türkiye'de gerçekleşen girişimlerin haberciliğinin yaygınlaştırılması konusunda bir panel düzenlendi. Türkiye'de önde gelen basın kuruluşlarının katıldığı panelde Webrazzi de yerini aldı. Panelde küçük girişimcilik haberleri konusunda uzman, New York Times, Boston Globe, ve Fast Company gibi mecralarda yazan Amerikalı gazeteci Scott Kirsner konuşma yaptı. Etkinliğe Türkiye'den Pozitron kurucularından Fırat İşbecer, 41? 29! ajansının kurucusu Alemşah Öztürk ve Gelir Ortakları’nın Kurucusu Yunus Güvenen gibi girişimciler katıldı.

Scott Kirsner, haber olabilecek girişimlerin neler olabileceğini yorumladı. 6 başlıkta hangi girişimlerin haber olabileceğinden bahseden Kirsner, herkesin tahmin ettiği gibi farklı iş modellerinin haber olabileceğini ifade etti. İkinci olarak yatırım alabilecek iş modellerinin her zaman haber konusu olabileceğine dikkat çeken Kirsner, sözlerine şu şekilde devam etti: "Tanınan yatırımcıların veya grupların yaptığı yatırımlar kuşkusuz habercilik açısından dikkat çeken konular arasında yer alıyor. Girişimcilerin gelişen trendler için ürettiği iş modelleri habercilerin dikkatini çekecektir."

Ülkelerin girişimcilere karşı izlediği politikalar konusundaki gelişmelerin bu girişim haberleri arasında yer alabileceğini söyleyen Kirsner, son olarak satın alma haberlerinin önemine değindi. Kirsner, "Türkiye gibi büyüyen pazarlarda satın alma haberleri önemli bir yer alıyor. Küresel anlamda baktığımızdaysa bu kategoriye halka açılma haberlerini de katabiliriz" diye konuştu.

Panel, Türkiye'deki gazetecilerin yerli girişimcilere sorularıyla devam etti. Paneli yöneten Bloomberg Businessweek Türkiye Yayın Danışmanı Ruhi Sanyer, Steve Jobs ve Bill Gates gibi isimlerin üniversiteyi bitiremediklerini hatılatarak, Türkiyeli girişimcilere okul durumlarını sordu. 41? 29! ajansının kurucusu Alemşah Öztürk, Türkiye'deki durumun askerlikten dolayı yurt dışından farklı olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de üniversiteye bakış açısı yurt dışından farklı. Buradaki girişimcilerin çoğunluğu askerlikten dolayı üniversiteyi bitiriyor" dedi. Pozitron kurucularından Fırat İşbecer ise üniversite ile girişimcilik arasında bir bağlantı olmadığı yorumunu yaptı. Bu arada panele katılan Türkiyeli girişimcilerin üniversite mezunu olduğunu belirtmekte fayda var.

Türkiye'deki girişimcilere bir soru da Scott Kirsner sordu. Kirsner, İngiltere ve ABD'deki girişimcilerin sürekli gittiği bazı mekanlar olduğunu söyleyerek, Türkiye'deki girişimcilerin daha çok nerede buluştuklarını sordu. Fırat İşbecer, Taksim-Tünel'de çevresinde bulunan mekanlar yanıtını verirken, Alemşah Öztürk Nişantaşı'nda bulunan Corridor Bar yanıtını verdi.

Küresel Girişimcilik Platformu Türkiye ayağının ayrıntılı programına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.