Pinterest Türkiye'de 176 bin tekil ziyaretçiye ulaştı

Pinterest Türkiye'de 176 bin tekil ziyaretçiye ulaştı

Dünyada yeni başlayan sosyal ağ çılgınlığı Pinterest'in, ABD'deki kullanıcı sayısını ve büyüme oranlarını paylaşmıştık. Ancak Pinteres'tin Türkiye'deki kullanıcı sayısı internet sektörü tarafından merak edilen bir konuydu. Hatta Pinterest ABD rakamlarını paylaştıktan sonra Türkiye rakamlarının merak edildiği yönünde yorumlar aldık.

ComScore Türkiye'den aldığımız bilgileri sıcağı sıcağına sizlerle paylaşıyoruz. Şu anda Pinterest, Türkiye'den 176 bin tekil ziyaretçi sağlıyor. Sosyal ağın günlük ziyaretçi ortalamasıysa yaklaşık 10 bin civarında.

Pinterest'in ziyaret başına süre ortalamasıysa Türkiye'de 5.9 dakika olarak gerçekleşiyor. Türkiye'de en çok ziyaret edilen sitelerin Şubat ayı sıralamasına baktığımızda süre bakımından birçok siteden süre olarak daha fazla görüntülendiğini söylemek mümkün.

Rakamların çok etkileyeci olduğunu söylemek mümkün değil. Türkiye'nin Facebook ve Twitter kullanım sıralamasına girdiğini ve üst sıralarda olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ancak Türkiye'deki kullanıcıların fotoğraf paylaşımını çok sevdiği için Pinterest'i gün geçtikçe daha sık ziyaret edeceğini söyleyebiliriz.

Konuya şirketler tarafından baktığımızdaysa, Türkiye'de Pinterest'i kullanan şirketlerin ne yazık ki bir elin parmağını geçmediğini söylemek gerekiyor. Ancak Türkiye'deki potansiyel kullanıcı kitlesinin Pinterest'i aktif olarak kullanması şirketlerin ilgisini bu sosyal ağa çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.