DST 1 milyar dolarlık fon ile yeni hedefler peşinde

DST 1 milyar dolarlık fon ile yeni hedefler peşinde

Yuri Milner'in kurucusu olduğu Rus yatırım şirketi DST, Bloomberg'in haberine göre olgun girişimlere yatırım yapmak üzere 1 milyar dolarlık bir fon için hareket geçmiş durumda.

Facebook, Groupon, Twitter, Zynga ve LinkedIn gibi dünya devi internet şirketlerinin yatırımcısı olan Rus yatırım şirketi, 1 milyar dolarlık nakiti toplamayı hedefliyor ve kendisi Facebook'un halka arzıyla birlikte 50 milyon dolara denk gelecek hisseyi fona ayırıyor.

Agresif büyümesini Türkiye'de de sürdürmek isteyen Samwer Kardeşler'in girişimi Zalando'ya da yatırım yapan DST, gelen bilgilere göre 500 milyon dolar değerlemeli şirketlere az miktarda yatırım yapma niyetinde. Forbes Rusya'nın ileri sürdüğü girişimler Dropbox, Square, Pinterest, Quora ve Storm8 olurken, Gigaom'un aklına Foursquare, Tumblr ve Instagram gibi sürpriz isimler de geliyor.

Daha önce DST Global II adlı fonu ile 867 milyon dolar toplayan ve 792 milyon dolarını 10 şirkete yatıran DST'nin baktığı değer aralığında Türkiye'deki bir girişime yatırım yapması zor görünüyor. Diğer yandan DST'nin Samwer Kardeşler'in şirketi Rocket Internet'ten uzaklaşacağı yönünde yorumlar da geliyor.

Türkiye internet pazarına giriş yapan Rocket Internet'in stratejilerini ve Türkiye'nin ilk 1 milyar dolar değerlemeli şirketi olmaya hazırlanan bir kaç isim olduğunu düşünürsek önümüzdeki 2013 ile beraber DST'nin de yüzünü Türkiye'ye çevireceğini düşünebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.