Fancy Town: Townster farklı bir isim ve 5 dil seçeneğiyle Avrupa'ya açıldı

Gamester'ın ilk oyunu Townster'ın bir süre önce sessiz sedasız bir şekilde Avrupa'lı oyunculara sunulduğunu öğrendik.
Fancy Town: Townster farklı bir isim ve 5 dil seçeneğiyle Avrupa'ya açıldı

Gamester'ın ilk oyunu Townster'ın bir süre önce sessiz sedasız bir şekilde Avrupa'lı oyunculara sunulduğunu öğrendik. Fancy Town adıyla İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Felemenkçe dil seçenekleriyle sunulan oyun Facebook dışında VZ Network, Nasza Klasa, Hyves, Tuenti, Vkontakte ve Odnoklassiniki gibi farklı sosyal ağlarda da yayınlanmış.

Bir süredir görüşmelerinin sürdüğünü bildiğimiz Avrupa'nın önemli oyun şirketlerinden biri olan Plinga'nın yayıncılığını üstlendiği Fancy Town, yaklaşık bir aydır test yayınını sürdürüyor. AppData'nın verilerine göre Facebook'ta 20 bin kullanıcıya ulaşan oyunun tüm networklerde toplam 50 bin oyuncuya yaklaşmış.

Townster'ın ilk yayınlandığı zamanki haliyle karşılaştırdığımızda hem Fancy Town hem de şu anki Townster arasında oldukça önemli farklar var. Eklenen görev yapısı ve evlerde yapılabilen geliştirmelerle daha fazla kira geliri elde etmek gibi özellikler oyunun oynanabilirliğine direkt katkı sağlamış gibi görünüyor. Fancy Town'ın teknik tarafını geliştirilmesini halen Gamester tarafı yönetirken, tanıtım ve topluluk yönetimi gibi konuları Plinga üstlenmiş.

İlk çıktığı dönemde sadece Türkiye değil global anlamda da en iyi emlak yönetimi oyunlarından biri olan Townster, Zynga'nın CityVille'i yayınlamasının ardından global açılışını ertelemek durumunda kalmıştı. Zynga'nın adını tüm dünyaya duyuran FarmVille'den daha uzun süre oyuncuları tutmayı başaran CityVille, bir dönem aylık 100 milyon aktif oyuncuya ulaşmıştı. AppData verilerine göre yayınlanmasının üzerinden 1,5 yıl geçen CityVille'in halen 46 milyon aylık aktif kullanıcısı ile Zynga'nın en popüler oyunu olmayı sürdürüyor.

Championship Manager Türkiye ile ilk kez oyun yayıncılığına da giren Gamester, bu oyun için büyük reklam ve tanıtım çalışmaları yapmadan 100 bin kullanıcıya ulaştırmıştı. Townster, CM Türkiye ve Fancy Town'ın dışında bir de yeni oyun hazırlığında olduğunu bildiğimiz Gamester ekibi, yeni oyunu birkaç hafta içerisinde kapalı beta yayına alabileceklerini oyunun ise 2012'nin ilk yarısında çıkarmayı planladıklarını paylaştı.

Hem Townster'ın global açılımının sonuçlarını hem de Gamester'ın yeni oyununuyla ilgili ulaştığımız bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.