NFC ödemeleri 2015 yılında 74 milyara ulaşacak

NFC ödemeleri 2015 yılında 74 milyara ulaşacak

Geçtiğimiz hafta Barselona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress 2012'de tanıtılan neredeyse her akıllı telefonda NFC yani yakın temas iletişi teknolojisi yer almaya başladı. Bu konuda araştırma ve analizler de birbirini izliyor. Daha önce NFC için 2016 tahminlerini paylaşmıştık. Şimdi paylaşacağımız veri 2015 yılında NFC kullanımı hakkında bilgi veriyor.

Juniper şirketinin yaptığı araştırma göre 2015 yılında NFC ile gerçekleşen ödemeler tam 74 milyar dolar hacme ulaşacak. Özellikle Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gibi bölgelerde, harcamaların neredeyse yarısı NFC üzerinden yapılacak.

Araştırmada NFC kullanımının özellikle ulaşımda hızla artacağı öngörülüyor. Konser ve sinema gibi etkinlik biletlerinin NFC ile satın alınması da bu oranın artmasında ikincil rolü oynayacak.

Özellikle İstanbul gibi nüfusu kalabalık olan şehirlerde NFC kullanımının hızla artması sürpriz olmayacak. Günde toplu ulaşım araçlarıyla neredeyse 2 milyon kişi seyahat ediyor. Ayrı bir kartla ödeme gerçekleştiren kullanıcıların ilk fırsatta NFC'ye geçeceklerini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.