Özgür yazılım meraklıları İTÜ'de buluşuyor

Özgür yazılım meraklıları İTÜ'de buluşuyor

Yaklaşık 1 yıl önce Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen Özgür Yazılım ve Linux Günleri adlı bir etkinlik düzenlenmişti. Bu kez İTÜ Fizik Mühendisliği Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği işbirliği ile benzer bir etkinlik düzenliyor. Özgür Yazılım Günü adlı etkinlik, açık kaynak yazılım geliştiricilerini ve meraklılarını buluşturmayı hedefliyor.

Bir çok anlamda (çalıştırma, kopyalama, dağıtma, inceleme, değiştirme ve geliştirme özgürlükleri)  kullanıcısına ait olan yazılım türü olarak bilinen özgür yazılım, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli organizasyon ve etkinliklerle destekleniyor. Bunların başında gelenlerden biri Linux Kullanıcıları Derneği ve bu yeni etkinlik ile bir kez daha özgür yazılım kavramını ve sunduklarını anlatıyor.

Giriş seviyesinden başlayarak çeşitli konulara değinilecek etkinlikte kişisel bilgisayarlarını getirenlere Linux tabanlı işletim sistemlerinin kurulumunun yapılması ve bu konuda destek verileceği de belirtiliyor.

Google'ın mobil dünyada açık kaynaklı Android ile çok hızlı büyümesi ve yeni yönelimler açık kaynak yazılımın gelecek için daha önemli olacağını gösteriyor.

Etkinlik 15 Mart'ta İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Program şu şekilde;

10:15 - 11:45 Linux ve Özgür Yazılım Dünyasına Giriş / Recep Kırmızı 12:00 - 13:00 Booster'lar ve OpenSUSE Ekolojisi / İsmail Dönmez 13:00 - 14:15 Öğle Arası 14:15 - 15:15 Özgür Yazılımlar ile Bilimsel Hesaplama / Kürşat Aker, Berkin Malkoç 15:30 - 16:30 Özgür Yazılım Öğrencilere Ne Sağlar? / Hakan Uygun

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.