Basın toplantıları internet üzerinden halka açılıyor

Basın toplantıları internet üzerinden halka açılıyor

İnternet artık mobil iletişimin temel hizmetlerini (ses, kısa mesaj) dahi arka planda bırakıyor ve yavaş yavaş kurumsal ve toplu iletişimin şeklini değiştirmeye başlıyor. Türkiye'de ilk kez bir müzenin sergisi çevrimiçi basın toplantısı ile halka ulaştı ve bu alandaki yönelimin büyüyeceğini gösterdi.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) başlayan Rembrandt ve Çağdaşları (Hollanda Sanatı’nın Altın Çağı) adlı serginin çevrim içi basın toplantısı 2 binden fazla IP üzerinden izlendi. Bizde de oldukça başarılı bir sanal basın toplantısı anlamına geliyor bu.

Bizde zaman zaman uluslararası çevrimiçi toplantı davetleri alıyoruz ama bunlar genelde özel sunumlar oluyor. Bir çok ülkeden (ABD, Avusturalya, Fransa, Almanya vs.) katılımcının ilgi gösterdiği SSM'nin çevrimiçi toplantısı ise SSM websitesi ve SSM Facebook sayfası dışından 4 adresten daha canlı olarak yayınlanmış.

Aslında Webrazzi okuyucuları gruplara özel sohbet uygulamalarına, online canlı yayınlara aşina saylıır. Ancak  Türkiye’de ilk kez bir müzenin, internetten canlı olarak yayınladığı basın toplantısı yapmış olması ve  toplamda 18.516 dakikalık izlenme oranına ulaşması bu alandaki büyümenin teknoloji dışındaki alanlara da kaydığını gösteriyor.

Bugün Turkcell'in 2011 yılı mali sonuçlarını açıkladığı toplantı da Turkcellmedya.com'dan canlı olarak yayınlandı. O toplantının izlenme oranlarını bilmesek de çevimiçi basın toplantılarının giderek popülerleşeceği kesin gibi. Sosyal meyda konuşmalarının etkisi düşünülürse marka ve kurumların basın toplantılarına kullanıcılarını davet etmesi ilerleyen zamanda oldukça normal bir durum olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.