İBBCepTrafik uygulaması Windows Phone’da

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows Phone'ları yaygınlaştırmak için elinden her geleni yapıyor. Şirket geçen yıl Nokia ile anlaşarak Windows Phone işletim sistemini yaygınlaştırmak için en büyük adımı atmıştı.

2011 yılının sonunda 50 bin uygulamayı aşan Windows Phone için Türkiye pazarına yönelik uygulamalar da artmaya başladı. Bunun son örneği olarak İstanbulluların en çok kullandığı uygulama İBBCepTrafik.

Udav Yazılım’ın desteğiyle İBB tarafından geliştirilen İBBCepTrafik Windows Phone uygulaması, zoom seviyesine göre kamera sayısının ayarlanması ve 500’e yakın kameranın bulunması dışında iOS ve Android sürümleriyle aynı özelliklere sahip. Uygulamayla, İstanbul'daki anlık trafik durum bilgisine, trafik kameralarına ve yoğunluk haritası haritasına ulaşılabiliyor. İBBCepTrafik'te ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait trafik sensörlerinden alınan hız bilgilerine ve Trafik Kontrol Merkezi tarafından yayınlanan trafiğe ilişkin duyurulara da ulaşmak mümkün.

Ülkemize resmi kanallardan LG marka cep telefonlarıyla ithal edilen Windows Phone işletim sistemi, Türkçe dil seçeneği bulundurmuyor. Windows Phone'lara Türkçe desteğinin gelmesiyle beraber Türkiye'deki kullanıcılara daha fazla hitap edeceğini söyleyebiliriz. Ancak Windows Phone Türkiye'de asıl ivmeyi 2012 yılı içerisinde Nokia Lumia 800'ün gelmesiyle birlikte yaşayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.