Riot Games Türkiye pazarına açılıyor

Riot Games Türkiye pazarına açılıyor

2006 yılında California'da kurulan ve 2009 yılının Ekim ayında çıkardıkları League of Legends adlı oyun ile ismini duyuran Riot Games, bir süredir Türkiye pazarına açılmak için çalışmalar yapıyordu ve bu çalışmalar son buldu.

Şu anda Nintendo Türkiye'nin başındaki isim Hasan Çolakoğlu Riot Games'in Türkiye Ülke Müdürü olarak görevlendirildi. 1 Mart itibari ile Nintendo Türkiye'deki görevi sona erecek olan Çolakoğlu, bundan sonra Riot Games'in tüm Türkiye operasyonlarını yönetecek.

Riot Games, League of Legends adlı oyunu ile Game Developers Conference'da En İyi Yeni Çevrimiçi Oyun ödülünü almış ve tüm dünyadaki online oyuncuların beğenisini kazanmıştı. Bunun yanı sıra League of Legends'ın layık görüldüğü pek çok başka ödül de bulunuyor. Geçmişten bu yana oyun piyasasının içinde yer alan Hasan Çolakoğlu daha önce de Avaturk'ün başındaki isimdi. Bu yüzden Riot Games'in Çolakoğlu'nu Türkiye ülke müdürü yapmasını başarı bir hamle olarak nitelendirmemiz mümkün.

Riot Games'in Türkiye piyasasına girmesi ile ilgili olarak Türkiye Ülke Müdürü olarak görevlendirilen Hasan Çolakoğlu ile kısa bir röportaj gerçekleştirdik.

Sami Eyidilli: Merhaba Hasan Bey, bildiğim kadarı ile Riot Games Türkiye'ye girmek için belli bir süredir arayıştaydı ve bu süreç sizin başa geçmeniz ile tamamlandı. Ne zaman ve nasıl başlayacak çalışmalarınız, Türkiye'deki ilk hamleleri ne olacak Riot'ın?

Hasan Çolakoğlu: Mart ayı içinde ofisimiz açmış olmayı bekliyoruz. Bizimle aynı heyecanı paylaşan arkadaşlardan oluşan bir ekip kurmak için ön çalışmalara başladık bile.

Sami Eyidilli:  Riot Games'in en büyük eseri League Of Legends. Firmanın Türkiye'ye girmesi ile birlikte oyun yerelleşecek mi ya da Türkçeleştirme söz konusu olacak mı?

Hasan Çolakoğlu:League of Legends'ı hızla büyümekte olan Türk oyun camiasında hakettiği noktaya getirmek için yoğun bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Aksiyon planımız ve takvim hakkında ofis açıldıktan sonra daha detaylı bilgi vermemiz mümkün olacak.

Sami Eyidilli:  Son zamanlarda sosyal ağlar üzerinden oynanan sosyal oyunlar oldukça popüler. Riot Games'in politikası nasıl bu konuda, Riot Games'ten böyle oyunlar görecek miyiz? League Of Legends'dan başka projeler de var mı bizi bekleyen?

Hasan Çolakoğlu: Riot Games'in küresel başarıyı yakalamasını sağlayan oyun tabii ki League of Legends. Şu anda hepimizin önceliği bu oyunun daha da başarılı olması ve oyunculara sunmakta olduğu kaliteli eğlencenin devamıdır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.