Google Latitude yeni özellikleriyle Foursquare’ı tehdit ediyor

Google Latitude yeni özellikleriyle Foursquare’ı tehdit ediyor

Google’ın Google Maps üzerinden konum paylaşımına olanak veren uygulaması Latitude sessiz sedasız Foursquare’e rakip oluyor. Son güncelleme ile Latitude’a eklenen puan ve liderlik sıralaması özelliğinden Google hiç bahsetmese de, şu an için sadece sınırlı bir grup kullanıcıya açık olan bu yenilik aslında Latitude’u tam olarak Foursquare’ın karşısına konumlandırıyor.

Çok yakın zamanda konum paylaşımının yanı sıra mekanlara check-in olma özelliğine de kavuşan Latitude, yeni eklenen özellik sayesinde aynı Foursquare’da olduğu gibi oyunlaştırma öğeleri ile kullanıcıların daha fazla konum bilgisi paylaşmayı özendirici bir niteliğe kavuşmuş oldu.

Şu anda Latitude’da, Foursquare’daki “mayor” özelliği bulunmuyor ama kullanıcılar ilk check-in’leri için 2, aynı mekana sonraki check-inleri için 1’er puan alara liderlik sıralamasında kendilerine bir yer edinmeye başlıyorlar.

Google, Latitude’un bu yeni özelliği ile ilgili diğer ilginç bir detay ise liderlik sıralamasındaki konumunuzun diğer Google+ kullanıcıları tarafından da görülebiliyor olması. Fakat henüz Google’ın fazlasıyla sessiz kaldığı konu ile ilgili başka bir detay bulunmuyor. Örneğin Latitude “check-in”lerinizi Google+ üzerinde hangi çevrelerde nasıl paylaşabileceğiniz ve hangilerinden nasıl gizleyebileceğiniz belli değil.

Şu anda sadece sınırlı sayıda kullanıcıya açık olması ve bazı detayların halen belirsiz olmasına rağmen yeni Latitude’un Foursquare için ciddi bir rakip olacağına şüphe yok.

Görsel Kaynak: Engadget

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.