Google'ın Apple'dan ilginç transferi

Teknolojinin dev firmalarının en önemli özelliklerinden biri insana yatırım yapmayı tercih ediyor olmaları. Özellikle de orta ve üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışanlar bu firmalar için özel bir öneme sahiptir. Bu nedenle çoğu zaman kurucusundan fazla maaş alan yöneticileri sıkça duyarız.

Firmalar en özel bilgilerine sahip bu çalışanları kaybetmemek için özel sözleşmelerden, opsiyonlu hisse senetlerine kadar farklı yöntemler kullanırlar. Ama yine de firmalar arasındaki transferleri sıkça duyuyoruz. Son örneklerinden biri Yahoo'nun PayPal'dan CEO transferi olmuştu.

En yeni haber ise Google cephesinden geldi. İddialara göre Google, Apple'ın en önemli elemanlarından birini transfer etti. Bu durumu daha da ilginç kılan ise iki firma arasında çalışan transferi etmeme anlaşması olduğuna dair bir soruşturmanın devam ediyor olması.

VentureBeat'in iddiasına göre Google, son 8 yılını Apple'da kıdemli ürün kalitesi yöneticisi görevinde geçiren Simon Prakash'ı transfer etti. Prakash'ın Google'da ne görev yapacağı henüz belli değil ama henüz gizli tutulan yeni bir projede çalışacağı tahmin ediliyor.

Apple'ın yüksek kalite standartlarına ulaşmasında önemli bir rolü olan Prakash'ı kaybetmesi firma için göz ardı edilemeyecek bir durum. Google açısından bakıldığında ise çok önemli bir kazanç gibi görünüyor.

Bu durumu daha da ilginç kılan ise en başta da bahsettiğimiz soruşturma. ABD Adalet Bakanlığı şu anda Google ve Apple arasında tekelcilik yasalarını ihlal eden gizli bir anlaşma olup olmadığını araştırıyor. İddialara göre iki firma birbirlerinden personel transfer etmemek üzerine anlaşmışlar ve bu çapta firmalar için bu yasal bir durum değil.

Konuyla ilgili inceleme halen devam ediyor ama tam bu sırada ortaya çıkan bu transfer gizli anlaşma iddialarının, en azından bundan sonra, doğru olmadığını gösteriyor olması açısından önemli.

Görsel Kaynak: HotHardware

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.