E-posta adresinize teslim e-kitap

İnternet kelimesi denilince  artık aklımıza sosyal ağlar ve online oyun gibi eğlenceli içerikler geliyor. Saatler alan bu online faaliyetler yüzünden internetin kullanıcıları 'aptallaştırdığı' iddiaları da sık sık tartışılıyor. Şimdi tanıtacağımız internet sitesi ise 'bu gidişatı tersine çevirme' iddasında.

DailyPag.es adındaki site, kullanıcılara ücretsiz e-kitap gönderiyor. Noah Litvin adındaki girişimcinin tasarladığı sitedeki kitap seçeneklerine kayıt olunarak üyelik başlıyor. Site kullanıcıların e-posta adreslerine kitapları bölüm bölüm (isterseniz fasikül deyin) gönderiyor. Okurlar böylece bir e-kitap indirip bir köşede unutmuyor. Aralıklarla gelen e-postaları içindeki kitap bölümleri kendilerini hatırlatıyor.

Örneğin yukarıda gördüğünüz gibi bir listede okumak istediğiniz bir kitap ismine tıklıyorsunuz. Ekrana gelen pencereye e-posta adresinizi yazıyorsunuz. E-posta adresinize gelen bildirimle kitabın ilk bölümünü okumaya başlıyorsunuz. Seçtiğiniz kitabın bölümleri her gün e-posta adresine gelmeye devam ediyor.

Site ücretsiz e-kitap okuma platformu Project Gutenberg’in altyapısını kullanıyor. Böylece telif hakları yasaları da çiğnenmemiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.