Bankanızdan Facebook kredisi kazanmak ister misiniz?

Bankanızdan Facebook kredisi kazanmak ister misiniz?

Facebook'un halka arzı gerçekleştiğinde Facebook kredileri için beklenen gün gelmiş olacak. Sayısal para birimi olmanın ötesine geçecek Facebook kredileri, yeni takas aracı olmaya başlayacak.

Bilindiği üzere dünyanın en büyük sosyal ağı, halka arz dökümanında 2011 gelirlerinin yüzde 12'sinin sadece Zynga'dan geldiğini paylaşmıştı. Sadece Zynga oyunlarında kullanılan Facebook kredileri düşünüldüğünde Facebook'un sanal kredilerini borsa da gerçek paraya dönüştüreceğini söylemek pekala mümkün. Peki bankamızdan Facebook kredisi kazanmamız mümkün olabilir mi?

Artık bu soruya olumlu cevap vermek mümkün. Garanti Bonus'un müşterilerine Facebook kredisi kazandıracak olması Facebook kredilerine itibar kazandıran yeni bir örnek. Garanti Bankası bu yeni kampanya ile kısa bir süre için belli bir harcama yapan Bonus kart sahiplerine, işlem yapılan gün başına 10 Facebook kredisi kazandıracak. Kampanya ile toplam 50 bin Facebook kredisinin dağıtılması hedefleniyor.

Facebook henüz resmi bir çevrimiçi alışveriş altyapısı oluşturmuş değil. Diğer yandan Facebook yakında borsada işlem görecek ve gerçek harcamalarımız Facebook kredilerine endekslenmeye başlandı. Bu durum nakitsiz geleceğin en önemli kilometre taşlarından biri.

Garanti'nin kampanyası Türkiye'de bir ilk olarak sunuluyor ama 'mavi para'nın 1 Temmuz 2011'den itibaren Facebook içi uygulamalarda zorunlu olarak kullanılmaya başlaması bir şeylerin değişmeye başlayacağını göstermişti. Şimdilik Facebook kredileri ile sadece oyun oynamak, film izlemek basit sayılabilecek işlemler yapılsa da finansal servislerin sosyal ağlarla yakınlaşması bize daha farklı kampanyalarla karşılaşmamızın çok uzak olmadığını gösteriyor.

Mark Zuckerberg, kredi kartını çöpe atmak isteyen Jack Dorsey ile anlaşmaya karar verir mi* bilmiyorum. Fakat gelecekte 'Facebook Wallet' ile tanışmamamız için hiç bir neden göremiyorum.

*Zuckerberg Facebook hisselerinin çoğunluğunu kaybetse de halen karar verme hakkını elinde tutuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.