Sony yeni CEO ile mobile odaklanacak

RIM ve Nokia’dan sonra Sony de CEO değiştiren dev firmalar arasına girdi. Japonya merkezli şirketin CEO’su Howard Stringer'ın görevini bırakacağı, yerine 1 Nisan itibarıyla Sony Tüketici Ürün ve Servisleri Bölümü Başkanı Kazuo Hirai'nin getirileceği açıklandı.

Sony’nin video oyun bölümü başta olmak üzere tüketici elektroniği bölümünde yönetici olan Hirai, geçen ay şirketin yönetim kuruluna girmişti. 1984 yılında Sony’de çalışmaya başlayan ve firmada en güçlü isimler arasına girmeyi başaran Hirai, aynı zamanda 1995’te ilk PlayStation'da imzası bulunan ekipten.

Eski CEO Stringer, şirketin icra kurulu başkanı olarak devam etmesi bekleniyor.

2011, Sony için zor bir yıl oldu. Hackerlar Playstation'ın online oyun ağındaki (PSN) milyonlarca kullanıcının kişisel bilgilerini çalmıştı. Şirket, milyonlarca dolar zarara uğrayıp, kullanıcılardan özür dilemişti. Firmanın en iddialı olduğu alanlardan olan televizyon ve görüntü sistemleri grubunda da performans düşüklüğü yaşandı.

Hirai, yeni göreviyle ilgili yaptığı açıklamada, öncelikle dijital görüntüleme, mobil iletişim ve oyuna odaklanacağını, televizyon işinde de eski başarının yakalanmasını hedeflediklerini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.