Yahoo! 10 mobil uygulamasını kapatıyor

Yahoo yönetim değişikliğinden sonra stratejilerinde de köklü değişime gidiyor. Arama motorları pazarında ikinci sıradaki yerini Bing’e kaptıran Yahoo, mobil tarafta konsolidasyon amacıyla 10 uygulamayı kapatma kararı aldı.

Yahoo’nun blogundan yapılan açıklamaya göre operasyon iOS, Blackberry ve Android işletim sistemlerini kapsıyor. Bileti kesilen uygulamaların bütün mobil işletim sistemlerinden kaldırılması söz konusu değil. Sadece istenen kullanıcı sayısına ulaşmayan uygulamalar iptal ediliyor.

Kapatma operasyonuna Deals, News, Shopping, Finance ve Movies gibi uygulamalar da dahil. Mail ve Messenger gibi her işletim sisteminde başarılı olan uygulamalar için kapatma operasyonu söz konusu değil.

Yahoo’nun kapatılacağı mobil uygulamalar: Yahoo! Meme (iPad and iPhone) Yahoo! Mim (iPad) Yahoo! Answers (Android) Yahoo! AppSpot (Android and iPhone) Yahoo! Deals (iPhone) Yahoo! Finance (BlackBerry) Yahoo! Movies (Android) Yahoo! News (Android) Yahoo! Shopping (iPhone) Yahoo! Sketch-a-Search (iPad and iPhone)

Son yıllarda popülarite kaybı yaşayan Yahoo, faturayı CEO'larına kesmiş ve yeni CEO'lar transfer etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.