Hızla büyüyen Codeacademy ile herkes kod yazmayı öğretebilecek

Hızla büyüyen Codeacademy ile herkes kod yazmayı öğretebilecek

Yazılım hakkında en ufak bir bilgisi olmayanlara adım adım yazılım öğretmeyi hedefleyen Codeacademy çok büyük bir hızla büyüyor. New York belediye başkanı Michael Bloomberg'e bile ilham vererek içindeki gizli yazılımcıyı ortaya çıkartmasına neden olan girişim bugüne kadar 1 milyon kullanıcıya ve 100 bin üyeye ulaştı.

Yeni başlattığı Javascript programının 4. dersini dün üyelerine ulaştıran Codeacademy, girişimin potansiyelini çok daha arttıracak bir sonraki adımını da resmen attı. Codeacademy'nin yeni duyurduğu aracı sayesinde artık eğitmenler kendi yazılım derslerini hazırlayıp, yayınlayabilecekler.

Henüz ders oluşturma aracı beta sürecindeyken, eğitimlerini hazırlamak için başvuran eğitmenlerin sayısını 2000'i geçmiş. Bu yeni özellik sayesinde büyük ilgi gören Codeacademy de kullanıcılarına daha hızlı bir şekilde yeni içerikler sunma imkanına kavuşmuş olacak.

Ders oluşturma aracı şu an için Javascript, Python ve Ruby desteğine sahip. Ama zaman içerisinde tüm yazılım dillerini desteklemesi hedefleniyor.

Codeacademy'nin ders oluşturma aracının diğer önemli bir özelliği de, henüz para kazanmayan sitenin gelir modelini oluşturmak adına önemli bir rol üstelenecek olması. Şu anda sadece ücretsiz eğitimler içeren Codeacademy, ilerleyen zamanlarda bunun yanı sıra ücretli eğitimlere de kapılarını açacak ve dünyanın dört bir yanındaki eğitmenlere para kazanma imkanı kazandırırken, yazılım öğrenmek isteyenler için de kayda değer bir alternatif sunuyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.