Yeni satın alma: Twitter online reklam dünyasına göz kırpıyor

Yeni satın alma: Twitter online reklam dünyasına göz kırpıyor

Dünyanın nabzını tutmaya çalışan Twitter, kısa süre önce AdGrok ve Summify'ı satın almıştı. Bugün de yeni bir satın alma yaptı ve online güvenlik şirketi Dasient'in sahibi oldu.

Dasient, özellikle reklam ağları için bulut tabanlı güvenlik yazılımları geliştiriyor. Eski Google çalışanları tarafından kurulmuş ve Google Ventures'dan yatırım alan bir şirket. Aslında 'şirketti' demek daha doğru, çünkü Dasient bağımsız olarak hizmet vermeyi sonlandıracak ve adı tarihe karışacak.

Dasient açıklamasında, Twitter'ın gelir odaklı teknoloji geliştirme birimine katılacağı ifade ediliyor. Bu da bizi  Twitter'ın 2012 yılında oluşturacağı gelir modeline götürüyor. Şimdilik özel reklamverenlerle çalışan Twitter, reklam platformunu genel kullanıcılara açma planını hızlandırıyor.

Özel haber sayfaları ile içeriğini güçlendiren ve tasarımını sürekli yenileyen Twitter'ın online reklam konusunda Google ve Facebook'a bir anda rakip olması kolay değil. Ancak Twitter'ın tutkulu adımları gelecekte online pastasından ciddi paylar almak istediğini gösteriyor. eMarketer, Twitter'ın reklam gelirlerinin 2013'te 400 milyon dolar seviyesinde olacağını açıklamıştı ama bu öngörüler güncellenecek gibi duruyor.

Genel çaplı aramaların eski popüleritesini yitirdiği bir gerçek. Sosyal ağlarda geçirdiğimiz vakit ise artmaya devam ediyor. Diğer yandan gerçek zamanlı servisler ve mobilite tırmanıyor. Kimin öne çıkacağını, kullanıcıların sınırlı vaktini hangi alana daha çok kaydıracağı belirleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.