Twitter Genel Kullanıcılar İçin Reklam Servisini Açıyor

Twitter Genel Kullanıcılar İçin Reklam Servisini Açıyor

Twitter ReklamlariEn azından bu yılın ilk yarısı için en önemli beklentilerimizden biri olan Twitter'ın reklam sistemi nihayet açılıyor. Birkaç örnekle dışarıya sızan bilgilere göre Twitter reklam servisini  bu yılın ilk yarısında hizmete sokacak.

Şubat ayında test kullanıcılarının sisteme dahil edileceği serviste profil (Promoted Accounts) ve tweet (Promoted Tweets) üzerinden iki şekilde reklam yapma imkanı tanınacağı söyleniyor. Reklamların en az 3 ay süreyle verilebileceği de MediaPost'un haberinde yer alıyor.

Benzer modellerde olduğu gibi ilgi alanları ve anahtar kelimelere göre düzenleneceği ifade edilen reklamlarda yine alt ve üst reklam ücretleri giriliyormuş. Twitter ilgi alanı terimiyle kullanıcıların profilinde yazdığı bilgileri kastediyormuş. Facebook'ta 16,000 ilgi alanının olduğu belirtilirken Twitter için bu konuda bir bilgi paylaşılmamış.

Twitter'ın tweet ve profilleri nasıl öne çıkaracağı konusunda yaptığı hesaplar tam olarak bilinmese de aramalar üzerinden ilgili kişilerin hedeflendiği söylenebilir. Ana ekranda da bazı reklamların görüntüleneceği yine Twitter'ın hesapları dahilinde mümkün olacak. Zaten takip edilen yüzlerce kişinin gönderdiği tweetlerden hangilerinin ana ekrana taşınacağına Twitter karar veriyor ve burada bazı öncelikler tanıması pekala mümkün olabilir.

Twitter Reklam Modelleri

Twitter, iş reklamları ücretlendirmeye geldiğinde diğer reklam servislerinden ayrılıyor. Gösterim başına ücretlendirmenin yanında etkileşim (CPE) ve trendler üzerinden ücretlendirme de Twitter'ın hesapları arasında görünüyor. Tweet reklamlarını en az 0.1 dolardan başlatacağı söylenen Twitter, neredeyse reklam tweetlerine yapılacak her etkileşimi (retweet, @cevaplama, favorilere ekleme) ücretlendirecek. Twitter profil reklamlarında ise profiller sağ menüde yer alan tavsiye listesinin en üstünde gösterilecek.

Twitter trafik analiz altyapısını reklam veren hesabıyla ilişkilendirecek olan Twitter'ın bu sayede kullanıcı istatistiklerine ulaşmamızı sağlayacak olmasından dolayı sevinçliyim diyebilirim. Reklam modelinin Twitter.com'un trafiğini nasıl etkileceyeğini ise merakla bekliyorum.

Eğer şimdiden Twitter'da reklam vermeyi düşünenler varsa Media Post'un verdiği şu rakamları göz önünde bulundurmaya başlayabilirler:

Twitter'da 175 milyon kullanıcı var. Günde 100 milyon tweet paylaşılıyor ve tweetlerin %30'u mobil cihazlardan gönderiliyor. Twitter aylık 210 milyon tekil ziyaretçi trafiğine sahip ve günde 115 milyon sayfa gösterimi yapıyor. Her gün gelen yeni üye sayısı ise 370,000.

Görsel kaynak: Rafael Calça

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.