Firsatiyor.com: Fırsat kuponları için güvenli ikinci el pazarı

Firsatiyor.com: Fırsat kuponları için güvenli ikinci el pazarı

Fırsat (grup alışveriş pazarı) şaşaalı günlerini geride bıraktı ama bu alana yönelik farklı girişimler gelmeye devam ediyor. Ömer Erginoğlu'nun kurucusu olduğu Firsatiyor.com, fırsat pazarının hızlı zamanlarını kaçırmış olsa da sadece fırsat listelemekten öteye giderek arayı kapatmak isteyen yeni bir girişim;  Damar Bilgi Teknolojileri'nin ilk internet projesi.

Fırsatıyor'da fırsat sitelerinde kullanılmayan fırsatlar satılabiliyor, diğer kullanıcılar da daha kaçırdığı ya da beğendiği fırsatları daha uygun fiyatlara  satın alabiliyor. 'Sahibinden fırsat' pazarı olarak anılan girişim "sıfır risk" parolasıyla henüz döngüsünü tam olarak çözümleyemediğimiz bir pazarı kararlı hale getirmeye çalışıyor.

Fırsatıyor'un güvenli satış modeli şu şekilde işliyor: Fırsatı satın alan üyenin ödemesi, firsatiyor.com havuz hesabında tutuluyor. Alıcı fırsatı kullandığına dair onay verirse ödeme satıcıya aktarılıyor. Fırsatıyor, kullanılan kredi kartının üyenin kendisine ait olmasını istiyor. Sistem alıcı ve satıcıların TC kimlik doğrulamasını da şart koşuyor.

Bu haliyle sistemin gerçekten sıfıra yakın risk sunduğunu söylemek mümkün ama özellikle TC kimlik doğrulama isteğinin yeni üyeler kazanmak konusunda bir bariyer olacağını sanıyorum.

İkinci el fırsat pazarının potansiyeline inanan Ömer Erginoğlu, satın alınan kuponların 2 hafta içinde kullanıp onaylanması halinde yüzde 3 parapuan da kazandırdığını da söylüyor. Parapuan ödül sistemi ile satışları hızlandırmak istiyor.

İkinci el fırsat pazarından istatistikler

İki aylık bir sürede 10 bini aşkın (6950'si TC onaylı) kullanıcıya erişen girişim, aylık 150 binin üzerinde tekil ziyaretçi çekmeye başlamış.

Üyelerinin yaş ortalaması 26 olan Fırsatıyor, ilk 6 aylık dönem için 50 bin üyeye ulaşmayı ve ilerleyen zamanda farklı iş modellerini de platforma eklemeyi plan ve hedefleri arasına eklemiş.

Şimdiye dek 1500 civarında kupon satılan girişimde ikinci el pazarının öne çıkan ilk 3 fırsat sitesi Grupanya, Yakala.co ve Grupfoni olmuş.

Satılan fırsatların yarıya yakını (yüzde 46) yeme-içme kategorisinden, en az tercih edilen (yüzde 9) fırsatlar ise sağlık-güzellik kategorisinden çıkmış.

Damar Bilgi Teknolojileri'nin ilk internet girişimi olarak 100 bin TL sermaye ile kurulan Fırsatıyor gelir modelini her fırsat için sabit bir kesinti (0,99 TL) ve satış fiyatı üzerinden yüzde 8,99 oranında komisyon üzerine kurmuş. (Bu orana alıcılara yüklenen yüzde 3 parapuan, banka kart komisyonları ve KDV kesintileri dahil.)

Fırsatıyor bu güvenli sistemin fırsat pazarına olumlu bir katkı yapacağına da inanıyor. Grup alışveriş sitelerinin ve kullanıcıların bu sisteme nasıl bir karşılık vereceğini ise bekleyip göreceğiz. Yapacağınız yorumların da bu konuda fikir vereceğine inanıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.