Çin’in Twitter’ı Weibo 250 milyon kullanıcıya ulaştı [İnfografik]

Çin’in Twitter’ı Weibo 250 milyon kullanıcıya ulaştı [İnfografik]

Çin'in Twitter'ı olan Weibo'nun, Facebook ve Twitter’ın ardından en çok büyüyen sosyal medya aracı olduğunu paylaşmıştık. Çin'den yeni bir rekor daha geldi ve Weibo kullanıcısı yaklaşık 250 milyona ulaştı.

Çin İnternet Bilişim Merkezi tarafından yayımlanan raporda, Sina Tencent şirketlerinin ortaklığı ile kurulan Weibo'nun 2011’de kullanıcı sayısı en hızlı artan internet platformu haline geldiği açıklandı. Rapora göre  Weibo, 2011’de yüzde 296’lık bir büyüme kaydederek, yaklaşık 250 milyon üyeye ulaştı. Bu rakam Çin’deki toplam internet kullanıcı saysının yarısına denk geliyor.

Weibo'nun mobil uygulaması da oldukça başarılı. Akıllı telefonlarda Weibo uygulamasının kullanımı, QQ ve MSN gibi anlık mesajlaşma programlarının sonra ülkede en çok kullanılan uygulama. Açıklanan raporda,  2011’de akıllı telefon üzerinde mikroblog kullanım oranının bir önceki yıla göre yüzde 23 arttığı ifade edildi.

Aralık 2011 sonunda Çin’deki internet kullanıcı sayısı 513 milyona ulaşmıştı. İnternet kullanım yaygınlığı ise yüzde 38.3 seviyesini yakalamıştı. Elde edilen bu verilere bakıldığında Çin’den daha çok rekor çıkması mümkün görünüyor.

Çin'deki büyük mikroblogları ve Twitter ile olan karşılaştırmayı aşağıdaki grafikte bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.