Google'dan Twitter'a: Üzgünüz

Google'ın devreye soktuğu 'sosyal arama' bir hayli ses getirdi. Google'ın, Google+ sonuçlarını kayırması ile bir hayli eleştiri de aldı ve bunun sonucunda büyük tepkiler alarak tartışmalar yarattı.

Google'a en büyük tepkilerden birisi de Twitter'dan gelmişti. Bunun sebebi de Google'ın Google+ içeriğini listeleyerek Google arama sonuçlarına etkilemesine izin vermesine rağmen, Twitter'da atılan tweetleri Google arama sonuçlarına dahil etmemesi. Twitter'ın tepkisine ise Google cephesinden cevap hiç gecikmedi.

Google algoritmasına göre arama sonuçlarının asla "@" işaretini indekslenmediğini dile getiren Google'ın, Twitter'daki sonuçları da Google+ sonuçları gibi öne çıkartıp çıkartmayacağı ise meçhul.

Search Engine Land'in belirttiğine göre Google internet üzerinde 3 milyar sayfa indeksliyor. Günde 200 milyon tweet atılan Twitter'ı indekslemek ise sanıldığı kadar kolay değil. Konu ile ilgili Google ile Twitter arasındaki anlaşma, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sona ermişti. Google, Twitter'ın kendi isteği ile var olan anlaşmayı uzatmadığını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.