Performans Reklamcılığı Günü reklamverenleri bir araya getiriyor

Türkiye'de online reklamcılığın standart modelleri girişimciler için pek cazip değil. Performans reklamcılığı ise son yıllarda cazibesi giderek artan bir iş modeli. Bu alanda ilk yerli girişimlerden olan Gelir Ortakları, Performans Reklamcılığı Günü ile reklamverenleri yeniden bir araya getiriyor.

12 Ocak 2012 Perşembe günü İstanbul Point Otel Barbaros’ta gerçekleşecek etkinlikte farklı sektörlerden yaklaşık 150 reklamveren bir araya gelecek.  GelirOrtakları’ndan Yunus Güvenen ve Emre Burdurlu ile Markafoni'den Sina Afra, Limango'dan Gülfem Toygar ve Mynet'ten Emre Kurttepeli konuşmacılardan bazıları.

Yarın Webrazzi'den canlı olarak yayınlayacağımız etkinlikte, performans reklamcılığının süreçleri, Türkiye, Avrupa ve Amerika pazar karşılaştırmaları, vizyon ve fikir paylaşımı olacak. Konuşmacılardan da anlaşılacağı üzere, Performans Reklamcılığı Günü gelir ortaklığı üzerine bir girişimi veya iş fikri olanlar için güzel bir etkinlik olacak gibi görünüyor.

Türkiye'de 'affiliate' konusunu 2009'da tartışmaya açtığımızda bir çok yorum gelmişti. O gün gösterilen ilginin bugün kat be kat arttığı düşünülürse, katılımcı sınırının dolduğu etkinliğin hatırı sayılır bir canlı yayın takipçisi olacaktır. Artık yabancı oyuncular da pazara giriyor ve gelir ortaklığı programı başlatan sitelerin sayısı artacak gibi görünüyor.

Hatırlatmak gerekirse, 2008 yılından bu yana performansa dayalı pazarlama çözümleri sunan Gelir Ortakları, Belçika kökenli yatırım fonu BBV/Hummigbird, Last.fm in kurucusu Stefan Glaenzer, Will Cooper, Steven Brown, Robert Dighero, Pamir Gelenbe ve Çağlar Erol gibi yatırımcılarla yoluna devam ediyor.  Performans Yayıncılığı Günü etkinliğinin ilkini 24 Aralık 2011'de gerçekleştirmiş, bu alandaki ilk etkinliğini ise Şubat 2011'de pazarı tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.