Finansal servisler ve sosyal ağların beklenen ilişkisi

Finansal servisler ve sosyal ağların beklenen ilişkisi

Finansal servislerin online dünyada yakalayacağı fırsatı kimi girişimciler erken gördü. Beatthatquote'u satın alan Google'ın finansal servis karşılaştırmaları için Google Advisor'ı açması ise buz dağının altını görmemizi sağladı. Peki finansal servislerin yolu ne zaman sosyal ağlarla kesişecek?

Gartner, 2012 öngörüleri arasında bu soruya yanıt veriyor ve 2014'ün sonunu işaret ediyor. Sosyal ağların en çok vakit geçirilen online mecralar olması ve tüketim alışkanlıklarımızın değişmeye başlaması öngörüleri destekliyor. Finansal servisler için sosyal ağlar üzerinde işler bir sistem oluşturmak, özellikle bankalar için önem arzeden bir konu.

Hali hazırda sosyal alışveriş deneyimi çeşitli modellerle ilerlemekte. Varlık ve borç yönetimi giderek şeffaflaşıyor. Zaten nakitsiz gelecek için örgütlenen bankalar, finansal servislerin online tabana oturabilması için tüm yolları açmış durumda ve bu değişim dalgasının sosyal ağlara vurması gayet mantıklı geliyor.

Uçak seyahatleri veya sinema salonlarında Facebook arkadaşlarımızla hareket etme fırsatının tanınması gibi, kredi veya sigorta kullanımında da sosyal ilişkilerimiz dikkate alınabilir. Google'ın Google Plus ile potansiyel bir gücü var. Finansal servislere yol açmak, grup alışveriş  deneyiminden ağzı yanan Facebook için daha anlamlı bir girişim olabilir. Bankaların dijital stratejisileri Twitter ve diğer sosyal paylaşım ağları da birer finansal servis temsilcisi olmaya itecek gibi görünüyor.

Finansal servislerin sosyal ağlarla etkileşimi detaylı analizlere girmeyi gerektirebilir. İlerleyen zamanda bu konunun yasal prosedürlerle yönetilmesi dahi söz konusu olabilir. Bize düşen şimdilik bu tür yeniliklere hazır olmak. Sürecin nasıl ilerleyeceğini online iletişim eğilimlerimiz belirleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.