Türk tarihini konu alan Muhteşem Binyıl'ı herkesten önce oynayın [500 davetiye]

Türk tarihini konu alan Muhteşem Binyıl'ı herkesten önce oynayın [500 davetiye]

Türk internet kullanıcılarının sosyal oyun merakı sınırları zorlayan bir noktada.  Büyümesini merakla beklediğimiz yerli oyun sektörüne yeni bir oyuncunun katıldığını kısa süre önce paylaşmıştık. Wudya'nın ilk oyunu Muhteşem Binyıl perdelerini açıyor.

Şimdiye kadar kapalı beta için 1,500'e yakın başvuru alan Wudya, 100 kişilik küçük bir gruba oyunu test ettiriyormuş. Bu haftadan itibaren de özel davetiyeler ile daha büyük bir test sürecine giriyor ve kapılarını ilk olarak Webrazzi okuyucuları için açıyor.

Hatırlayacağınız üzere Wudya, Nokta‘nın online oyun ekibi yöneticiliğinden ayrılan Ahmet Zayıfoğlu'nun kuruculuğunu üstlendiği bir girişim. Oyunu biraz incelediğinizde işin tecrübeli ellerden çıktığı görülüyor. Başarılı bir kurgu ile modellenen oyunda Ergenekon ile başlayan hikaye, Osmanlı İmparatorluğu'na ve Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar uzanıyor.

Muhteşem Binyıl özellikle tarih ve oyun meraklılarını kendine çekecek nitelikte. Çadırda kurmaya başladığınız bir imparatorluğu savaşlarla sürüp giden hikayesinde kontrolü ele alıyorsunuz.

Oyun Gardens of Time veya daha eskilerden Age of Empires tadında bir havada ilerliyor. Arkadaşlarınızın oyuna dahil olması ile daha da keyifli olacağına şüphe yok.

Oyunda sizi yönlendiren karakter biraz Gandalf'ı anımsatsa da, bu konuda da gerekli araştırmanın yapıldığını sanıyorum. İlk olarak Dede Korkut ile görüşmeye gittiğiniz oyunda tarih içinde önemli Türk şahsiyetlerinin nasıl karşımıza çıkacağını da merak ediyorum.

Sizi bir an önce oyunla başbaşa bırakmak için fazla detaya girmemek de fayda var. Benim ilk adımı attığım "mTY3Hk" kodu ile Muhteşem Binyıl'ı oynamaya başlayabilirsiniz. İlk 500 kişi onay beklemeden kendini tarihin derinliklerine bırakabilir.

Aşağıda oyunun giriş videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.