Sorula.com: Sosyal ve etkileşimli soru-cevap platformu

Quora'nın Türkçe bir benzerini görmeyi dileyeli tam 1 yıl oluyor. En çok vakit geçirmek istediğimiz ancak en az vakit harcadığımız girişimlerden biri olan Quora'nın tam olarak bir benzerini görmedik ama sosyal bir soru-cevap platformu olan Sorula.com bu durumu değiştirebilir.

Kubilay Ekşioğlu, Orçun Moralı adlı Bilkent Üniversitesi mezunu iki bilgisayar mühendisi tarafından geliştirilen Sorula.com, kullanıcılarına sürekli bilgi akışı sağlamak gibi bir hedefi var. Üyelerinin bilgi birikimlerini ve tecrübelerini birbirlerine aktarmalarını isteyen girişimciler, bu bilgilerin değerlendirilmesini de (değiştirme, kategorilendirme, oylama) yine kullanıcılara bırakıyor.  Tıpkı Quora gibi.

Yaklaşık 9 aylık bir geliştirme sürecinin ardından test aşamasında açılan Sorula.com'un diğer soru-cevap sitelerinden ayrılması için kaliteli içerikler, daha doğrusu özgün fikir ve deneyim paylaşımlarına ihtiyacı var. Şimdilik bu yolda güzel sinyaller veriyor. Ancak basit sorular da gözüme çarpıyor.

Sorula - Girişimcilik

Her konuda kaliteli içerik ve yönetimi için kullanıcıları yönlendirebilmek elbette kolay değil. Eğer bu bir hobi projesi değilse, belli bir içerik arşivi olması ve bunun gelire dönüştürülmesi gerekiyor. Yine de Sorula'nın Quora seviyesine yaklaşabilmesi için bu konuda titiz davranması, merak giderecek sorularından daha çok tecrübe ve bilgi içeren sorulara yönelmesi gerekiyor.  Bu anlamda, listelerin oluşturulmaya başlanması en mantıklı yol gibi görünüyor. Friendfeed'de liste başlıklarının popülerliğini hatırlayanlar olacaktır. O listelerin Sorula'ya kaydırılması dahi mümkün olabilir.

Şu anda davetiye yoluyla kayıt alan Sorula'ya Sorula.com/Webrazzi adresinden hemen kayıt olabilir, girişimcilik konusunu takip etmeye başlayabilirsiniz. Türk internet sektörünün bilgi paylaşımına çok açık olduğundan emin olamasak da, bu ekosisteme katkı sağlayacak girişimcilerimiz olduğunu biliyorum. Tabii platformun da bu anlamda onlara yardımcı olması gerekiyor.

Sorula'yı Twitter'da takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.